• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Δεν ήμουν ο πιο γρήγορος!
Απλά οι άλλοι ήταν πιο αργοί!
Νέα 18/11/2018 - 20:30

Για τον Andrea Dovizioso η σημερινή του νίκη στην Valencia δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο των αλλαγών που έκανε ο ίδιος και η ομάδα του στη μοτοσυκλέτα.

 

Ο Dovi κατάφερε να κερδίσει στην Valencia και να χαρίσει στην Ducati την πρώτη της νίκη στην πίστα εδώ και μια δεκαετία, ενώ για τον ίδιο ήταν η πρώτη της καριέρας του εκεί!

 

Με την επανέναρξη του Αγώνα που διακόπηκε αρχικά λόγω έντονης βροχόπτωσης, ο Dovi κατάφερε να βγει νικητής στο σπριντ των 14 γύρων. Να πως εξήγησε τη νίκη του μετά:

 

«Δεν ήμουν ο πιο γρήγορος στον Αγώνα, σε σχέση με την εικόνα στα ελεύθερα, απλά κάποιοι άλλοι ήταν πιο αργοί απ’ ότι στα ελεύθερα».

 

«Πολλοί είναι γρήγοροι στα ελεύθερα αλλά όχι στον Αγώνα. Η νοοτροπία του οδηγού αλλάζει πολύ από τις δοκιμές στον Αγώνα».

 

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δουλέψεις όλο το Σ/Κ κι έτσι, ακόμα κι αν δεν είσαι ο πιο γρήγορος, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να παλέψεις για το βάθρο».

 

«Επιπλέον σε έναν τέτοιο Αγώνα τα πάντα μπορούν να συμβούν. Είχαμε πολλές πτώσεις. Ο Marc ήταν δυνατός με το μεσαίο πίσω ελαστικό, αλλά νομίζω δεν ήταν καλό για το τόσο νερό που είχαμε. Όμως ήταν εκεί, επομένως όλα ήταν ανοιχτά».

 

Στη συνέχεια μίλησε για την επανέναρξη του Αγώνα και τις αλλαγές που έκαναν στη μοτοσυκλέτα του.

 

«Κάναμε κάποιες αλλαγές γιατί είχαμε δει ότι ο Valentino ήταν πολύ πιο γρήγορος στα φρένα, στην είσοδο των στροφών».

 

«Ο λόγος που δεν μπορούσα στον πρώτο Αγώνα να είμαι τόσο δυνατός κι εγώ εκεί, ήταν το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας. Κι έτσι αλλάξαμε εκεί κάτι».

 

«Ο συνδυασμός του νέου ελαστικού που βάλαμε, με τις αλλαγές στο set-up δούλεψαν καλά κι έτσι είμαι πολύ χαρούμενος για τη δουλειά που κάναμε».


«Σε κάθε δοκιμή η ταχύτητά μας ήταν καλή, όμως ποτέ δεν ήμασταν οι πιο γρήγοροι. Στο τέλος όμως, στις κατατακτήριες και στον Αγώνα ήμασταν εκεί και είμαι χαρούμενος που χάρισα τη νίκη στην ομάδα μου».

 

Ο Dovi έφτασε τα εννέα βάθρα φέτος που είναι προσωπικό ρεκόρ για τον ίδιο, ξεπερνώντας τα οχτώ που είχε πέρυσι.

 

Στο τέλος, είπε και για το λόγο που σήκωσε το χέρι λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε περάσει μπροστά από τον Rins στον πρώτο Αγώνα, ζητώντας τη διακοπή.

 

«Μας είχαν ζητήσει από την Επιτροπή Ασφαλείας να τους λέμε για την κατάσταση της ασφάλτου, μιας και από την τηλεόραση δεν μπορείς να το καταλάβεις».

 

«Για εμάς είναι πιο εύκολο να κατανοήσουμε πότε φτάνουμε στο όριο, πότε το ξεπερνάμε ή πότε όλα είναι καλά».

 

«Τους έδωσα την πληροφόρηση και πήραν αμέσως την απόφαση».

Επόμενο άρθρο »

Miller: Γελοία πράγματα!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia MotoGP: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα