• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia MotoGP: Αγώνας
Χάος, πτώσεις, διακοπή, Νίκη για Dovi, βάθρο για KTM
Νέα 18/11/2018 - 17:32

O Andrea Dovizioso κατάφερε να πάρει τη νίκη σ’ έναν χαοτικό σημερινό Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, με πολλές πτώσεις και κόκκινη σημαία.

 

Ο Αγώνας ξεκίνησε κανονικά την προγραμματισμένη του ώρα, υπήρξε όμως αναστάτωση στις ομάδες καθώς η βροχή (που είχε σταματήσει για αρκετή ώρα) έκανε πάλι την εμφάνισή της.

 

Ορισμένες ομάδες αντέδρασαν αστραπιαία στα νέα δεδομένα και άλλαξαν ελαστικά την τελευταία στιγμή, όπως για παράδειγμα συνέβη στην περίπτωση του Rossi.

 

Ο Αγώνας ξεκίνησε και ο Maverick Vinales δεν ήταν καλός από την pole, χάνοντας θέσεις. Το είχε προβλέψει από χτες ο Ισπανός που δεν νοιώθει τόσο καλά στο βρεγμένο.

 

Ο Rins ξεκίνησε εντυπωσιακά και μαζί του έμεινε ο Dovi, αν και ο τελευταίος παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει. Τουλάχιστον όχι στην αρχή του Αγώνα.

 

Ο Vinales δεν μπορούσε να μείνει μαζί με τον Dovi, ο οποίος κρατούσε τη δεύτερη θέση αλλά ήδη από το ξεκίνημα ο Rins του είχε κάνει διαφορά δυο δευτερολέπτων.

 

Διπλασίασε τη διαφορά τους στους επόμενους γύρους, αλλά κάπου εκεί η βροχή είχε αρχίσει να δυναμώνει και αρκετοί οδηγοί άρχισαν να πέφτουν.

 

Ο Danilo Petrucci, που ήταν 5ος, έπεσε ενώ λίγο αργότερα την ίδια τύχη είχε και ο ομόσταυλός του στην Pramac, ο Jack Miller.

 

Μάλιστα ο τελευταίος γύρισε στα pits και ήταν έξαλλος επειδή η κόκκινη σημαία δεν είχε κυματίσει νωρίτερα.

 

Ο Αγώνας συνεχιζόταν όπως και οι πτώσεις. Στην άσφαλτο βρέθηκε ο Pirro, όπως και ο Pol Espargaro που έκανε τρομερή εκκίνηση και έδινε μάχη για την 3η θέση όταν ήρθε το λάθος.

 

Αλλά και ο Marquez - με τον οποίο έδινε τη μάχη ο Polycio - είχε την ίδια μοίρα και έπεσε στην 9 βγάζοντας πάλι τον ώμο του. Πιο μετά ήρθε και η πτώση για τον Iannone.

 

Λίγο αργότερα κι ενώ είχαμε πτώσεις για τους Maverick Vinales και Franco Morbidelli (που έκανε καταπληκτική εμφάνιση), ο Rins έδειξε να δυσκολεύεται.

 

Ένα μικρό λάθος και ο Ισπανός έχασε την πρωτοπορία από τον Andrea Dovizioso ενώ τον πέρασε και ο φοβερός Rossi!

 

Ο Valentino είχε δείξει από το ζέσταμα - αλλά και από την πρώτη ημέρα - ότι η Μ1 στη βροχή είναι πλέον καλή κι έχει αφήσει πίσω της το άσχημό της παρελθόν σε τέτοιες συνθήκες.

 

Αν και 16ος στην εκκίνηση, έφυγε με αποφασιστικότητα και σύντομα βρέθηκε να διεκδικεί και τη νίκη.

 

Αφού και ο Rossi πέρασε τον Rins, ο Dovi ήταν στην πρώτη θέση και στον 14ο γύρο ο Ιταλός της Ducati σήκωσε το χέρι του για να δείξει ότι ο Αγώνας έπρεπε να διακοπεί.

 

Οι κόκκινες σημαίες κυμάτισαν και είχαμε μια 35λεπτη διακοπή προτού ο Αγώνας ξεκινήσει και πάλι με διάρκεια 14 γύρων και με βάσει τα αποτελέσματα του 13ου γύρου.

 

Στη δεύτερη έναρξη ο Rins και πάλι έφυγε καλά, αυτή τη φορά όμως ο Dovi - που πρόλαβε με την ομάδα του να κάνουν σημαντικές αλλαγές στην GP18 - τον πέρασε γρήγορα.

 

Όλοι οι οδηγοί είχαν αλλάξει ελαστικά και όσοι πρόλαβαν να προσαρμόσουν τις μοτοσυκλέτες τους στα νέα δεδομένα (είχε σταματήσει η βροχή) είχαν ένα πλεονέκτημα.

 

Τους Rins και Dovi έφτασε αμέσως και ο Valentino Rossi και οι τρεις έκαναν και πάλι διαφορά από τους υπόλοιπους.

 

Ο Rins δεν μπορούσε όμως ν’ ακολουθήσει το ρυθμό του Dovi με τα νέα δεδομένα της επανέναρξης, ενώ σύντομα τον πέρασε και ο Rossi.

 

Ο Vale πίεζε αλλά στην 12 και πέντε γύρους πριν το τέλος ήρθε ένα ακόμα λάθος, δεύτερο συνεχόμενο σε Αγώνα για τον Ιταλό. Κάτι σπάνιο.

 

Έπεσε στην 12 αλλά κατάφερε να συνεχίσει και να τερματίσει τελικά στην 13η θέση στους 15 οδηγούς που ξεκίνησαν τον δεύτερο Αγώνα.

 

Έτσι παρέμεινε, ο Vale, ο μόνος αναβάτης στο φετινό Πρωτάθλημα που έχει τερματίσει σε όλους τους Αγώνες.

 

Μπροστά, ο Dovizioso πήρε την καρώ σημαία με διαφορά 2,750’’ από τον Alex Rins που κατάφερε να κατακτήσει το 5ο βάθρο του με την Suzuki.

 

Φοβερά τα συναισθήματα στο γκαράζ της ΚΤΜ, καθώς ο Pol Espargaro ξεπέρασε την πτώση του στον πρώτο Αγώνα και κατάφερε να πάρει την 3η θέση στο δεύτερο.

 

Ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του στο parc ferme: «Ο τελευταίος γύρος του σημερινού Αγώνα δεν περνούσε με τίποτα... ήταν σαν να ήμουν ένα χρόνο πάνω στη μοτοσυκλέτα!»

 

Πέρασε όμως και ο Polycio έβαλε τη μοτοσυκλέτα του στο parc ferme, γεμάτος υπερηφάνεια για τη δουλειά του ίδιου και της ομάδας του.

 

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Michele Pirro που και αυτός ξεπέρασε την πτώση του στην πρώτη έναρξη.

 

Την αγωνιστική δράση αποχαιρέτησε με μια θέση στην πεντάδα ο Dani Pedrosa, ενώ πίσω του ήταν ο Takaaki Nakagami που σήμερα ήταν ο καλύτερος δορυφορικός.

 

Ακόμα πιο πίσω, στην 7η θέση, βρίσκουμε τον Johann Zarco που πήρε τελικά τον Τίτλο του καλύτερου δορυφορικού αναβάτη για το 2018.

 

Στη δεκάδα και η ΚΤΜ του Bradley Smith που έσπευσε στο parc ferme μετά το τέλος του Αγώνα για να συγχαρεί τον Pol Espargaro.

 

Εφτά βαθμούς πήρε χάρη στην 9η θέση του σήμερα ο Syahrin, αλλά αυτοί δεν ήταν αρκετοί για να καλύψουν τη διαφορά των 10 από τον Franco Morbidelli.

 

Έτσι ο Morbido πήρε αυτός τον Τίτλο του καλύτερου νεοφερμένου οδηγού για φέτος. Ο Bradl, που αγωνίστηκε στη θέση του τραυματία Crutchlow, έκλεισε τη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Δεν ήμουν ο πιο γρήγορος!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα