• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang MotoGP: ΕΔ1
Ο Dovi μπροστά από τις Yamaha
Νέα 02/11/2018 - 06:05

Υπό την απειλή της βροχής το απόγευμα, οι περισσότεροι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας έβαλαν το μαλακό πίσω ελαστικό στα τελευταία λεπτά των ΕΔ1.

 

Ο λόγος ήταν ότι ήθελαν να πάρουν μια θέση στη 10άδα των πρώτων. Έτσι, ήταν ο Andrea Dovizioso αυτός που κατάφερε να πάρει την 1η θέση.

 

Όλοι οι οδηγοί δοκίμασαν το μεσαίο ελαστικό πίσω στην αρχή του 45λεπτου, ενώ στο τέλος ο Dovi έκανε 1:59,697!

 

Το κράτημα της πίστας - μετά το πέρασμα των μοτοσυκλετών της Moto3 και Moto2 - ήταν πολύ καλό και είχαμε 4 οδηγούς στο 1:59!

 

Πίσω από την Ducati και τον Dovizioso πήραν θέση οι Rossi και Vinales. Ο Valentino ήταν 14ος λίγο πριν πέσει η καρώ σημαία.

 

Μπήκε στην πίστα στα τελευταία λεπτά με ένα καινούργιο μαλακό πίσω ελαστικό και έκανε 1:59,7 μόλις 70χιλ πίσω από τον Andrea Dovizioso.

 

Τα πράγματα στη μεγάλη πίστα της Sepang ήταν μοιρασμένα ανάμεσα στους Dovi και Rossi, με τον πρώτο να είναι πιο δυνατός στο πρώτο μισό και τον Vale να είναι πιο δυνατός στο δεύτερο μισό.

 

Την τρίτη θέση πήρε ο νικητής της Αυστραλίας, ο Maverick Vinales, σ’ ένα πολύ καλό και δυνατό ξεκίνημα για την Yamaha στα πρώτα ελεύθερα της Sepang.

 

Ο τέταρτος της παρέας με χρόνο στο 1:59 ήταν ο πολύ καλός Jack Miller που κέρδισε για 0.241’’ τον ομόσταυλό του, τον Petrucci.

 

Ο Alex Rins ήταν η καλύτερη Suzuki, με τον Andrea Iannone να μένει εκτός δεκάδας (11ος).

 

Εντυπωσίασε ο Aleix Espargaro με την 7η θέση του, μπροστά από τον Alvaro Bautista που επιστρέφει στο γκαράζ της Angel Nieto Team για το GP της Μαλαισίας.

 

Στη δεκάδα μπήκαν και οι Zarco-Marquez, με τους δυο αυτούς οδηγούς να παίρνουν το ρίσκο σήμερα το πρωί και να μένουν στην πίστα με τα μεσαία ελαστικά.

 

Κι ενώ ο Zarco έβαλε ένα καινούργιο μεσαίο πίσω ελαστικό στα τελευταία λεπτά, ο Marquez επέμεινε στο φθαρμένο που είχε από το ξεκίνημα του 45λεπτου.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής παραλίγο να μείνει εκτός δεκάδας στο τέλος, αλλά ο απειλητικός Dani Pedrosa έχασε αρκετά στο τελευταίο κομμάτι στον τελευταίο του γύρο.

 

Τρεις εξόδους έκανε στην πίστα ο Jorge Lorenzo, που επέστρεψε στη δράση και δοκίμασε το τραυματισμένο του χέρι.

 

Οι χρόνοι για τον Ισπανό, που ήταν τελευταίος σήμερα, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα καθώς βασικό του μέλημα είναι να δει τη φυσική του κατάσταση πάνω στη μοτοσυκλέτα.

 

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι ο Jorge θα συνεχίσει.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Moto3: ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Moto2: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα