• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία Moto3: Αγώνας
Μάχες, πτώσεις, λάθη και..... Arenas!!
Νέα 28/10/2018 - 06:36

23 οδηγοί ο ένας κοντά στον άλλον, δυνατές μάχες μέχρι το τέλος, δράματα για τους πρωτοπόρους, λάθη και μια μεγάλη νίκη από τον Albert Arenas!

 

Δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς αυτόν τον καταπληκτικό Αγώνα της μικρής κατηγορίας στο Phillip Island της Αυστραλίας.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος είχαμε τους πρώτους δέκα να τερματίζουν με διαφορά τεσσάρων δεκάτων του δευτερολέπτου μεταξύ τους!!

 

Από το ξεκίνημα είχαμε ένα τεράστιο γκρουπ οδηγών να είναι ο ένας κοντά στον άλλον, καθώς το slipstream στη μεγάλη ευθεία εκκίνησης-τερματισμού δεν άφηνε κάποιον/ους να ξεχωρίσουν.

 

Τα πρώτα δράματα ήρθαν στα μισά περίπου του Αγώνα. Ο Marco Bezzecchi είχε ανακάμψει από την 15η θέση που ξεκίνησε και ήταν στη διεκδίκηση της νίκης.

 

Όμως ένα λάθος του Gabriel Rodrigo έριξε τον Ιταλό οδηγό της ΚΤΜ που δεν κατάφερε να συνεχίσει, εγκαταλείποντας για δεύτερη φορά στα τρία τελευταία GP.

 

Και την προηγούμενη φορά, στην Ταϊλάνδη, ο Bezzecchi έχανε την ευκαιρία να πάρει σημαντικούς βαθμούς στη μάχη του για το Πρωτάθλημα, εξαιτίας ενός λάθους του Enea Bastianini τότε.

 

Με τον Bezzecchi εκτός, οι μάχες των οδηγών μπροστά συνεχίζονταν με αμείωτη ένταση, όπως και οι πτώσεις.

 

Λίγα λεπτά μετά την πτώση του Bezzecchi ήρθε η εγκατάλειψη και για τον Lorenzo Dalla Porta, ο οποίος είχε τρία βάθρα στους τελευταίους 4 Αγώνες.

 

Από την 20η θέση της εκκίνησης και ο Dalla Porta είχε κάνει εκπληκτικό Αγώνα και ήταν στις μάχες για το βάθρο, όταν ήρθε το λάθος που στοίχισε τον Αγώνα και στον Jaume Masia.

 

Οι μάχες συνεχίζονταν και λίγο πριν το τέλος, είχαμε ακόμα μια διπλή πτώση αυτή τη φορά με τον Tony Arbolino να ρίχνει τον Dennis Foggia. Και οι δυο τους σε κάποιο σημείο ήταν και στην πρώτη θέση!

 

Έτσι στον τελευταίο γύρο φτάσαμε με 14 οδηγούς όλοι ο ένας κοντά στον άλλον. Ήταν η ώρα του Albert Arenas!

 

Ο Ισπανός τέθηκε επικεφαλής από την αρχή του γύρου, πίεζε στο όριο ξέροντας ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί στο τέλος τη δύναμη της KTM.

 

Και τα κατάφερε! Έστριψε πρώτος στην 12 και παρά το ότι ο - καταπληκτικός και σήμερα - Fabio de Giannantonio προσπάθησε να τον πιάσει με το slipsteam, στάθηκε αδύνατον.

 

Οι αρετές της ΚΤΜ έδωσαν τη δεύτερη νίκη της καριέρας του Albert Arenas, με τον Diggia από 17ος να τερματίζει δεύτερος και μόλις 52χιλ πίσω από τον Ισπανό.

 

Αυτός που έκλεψε την παράσταση όμως ήταν ο Celestino Vietti, ο οποίος μόλις στο δεύτερο Αγώνα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (στη θέση του τραυματία Bulega) πήρε το πρώτο του βάθρο!

 

Έδειξε πολύ μεγάλη ωριμότητα σε έναν δύσκολο Αγώνα κι έμεινε μόλις 59χιλ μακριά από τη νίκη!

 

Τέταρτος ήταν ο Tatsuki Suzuki και στην πέμπτη θέση πήρε τελικά ο Jorge Martin, που είχε διαφορά από την πρώτη θέση μόλις ένα δέκατο!!

 

Ο Ισπανός είχε μερικές δύσκολες στιγμές στην αρχή του τελευταίου γύρου με τον Oettl (που έχασε πολύ έδαφος εκεί) και μετά στο τέλος με τον Vietti.

 

Ειδικά στην 10, με τον Vietti, ο Martin έδειχνε ότι ήθελε να περάσει γρήγορα στη δεύτερη θέση για να εξαπολύσει την επίθεσή του στον Arenas.

 

Όμως είχε μια επαφή με τον Vietti και σηκώνοντας τη μοτοσυκλέτα του έχασε πολύτιμα δέκατα στην προσπάθειά του αυτή.

 

Την έκτη θέση πήρε ο Aron Canet ενώ 7ος - με διαφορά μικρότερη από δυο δέκατα από τον πρώτο!! - ήταν ο Adam Norrodin.

 

Για δεύτερο Αγώνα ο Bastianini δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά στον τελευταίο γύρο και έμεινε στην 8η θέση, αν και η διαφορά του από τον πρώτο ήταν 0,235’’!

 

Στη δεκάδα ο Jakub Kornfeil και ο Ayumu Sasaki, μπροστά από τον Alonso Lopes και τον Darryn Binder που οδήγησε εκπληκτικά και σήμερα.

 

Ο προτελευταίος στο σχηματισμό εκκίνησης Andrea Migno ήταν φοβερός στον Αγώνα και τερμάτισε 13ος, 2χιλ μπροστά από τον McPhee με τους δυο τους να είναι μόλις 1’’ από την κορυφή!

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα