• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Argentina: Superpole
Ο Melandri σχεδόν μισό δευτερόλεπτο μπροστά!
Νέα 13/10/2018 - 20:50

Με κυριαρχία σχεδόν σε όλα τα κομμάτια της πίστας, ο Marco Melandri και η Ducati κατάφεραν να πάρουν με εμφατικό τρόπο την pole στην Αργεντινή.

 

Ο Ιταλός κατάφερε να κάνει χρόνο στο πολύ χαμηλό 1:39 και να κρατήσει πίσω του σχεδόν μισό δευτερόλεπτο τον Rea που είχε την πρώτη θέση στις ΕΔ2-3-4.

 

Ήταν η δεύτερη φετινή pole του Melandri και μόλις η τέταρτη της καριέρας του Ιταλού στα SBK-Motul.

 

Η καταπληκτική εμφάνιση του Melandri, ανάγκασε τον Jonathan Rea να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση, ενώ με διαφορά μικρότερη από ένα δέκατο πίσω του ήταν ο Laverty.

 

Ο οδηγός της Aprilia ήταν αυτός με την καλύτερη τελική στη μεγάλη ευθεία της πίστας της Αργεντινής.

 

O Rea προσπάθησε, πάντως, στο τέλος την Superpole ν’ απαντήσει στο χρόνο του Melandri, αλλά έχασε αρκετό χρόνο ήδη από την 1η στροφή της πίστας.

 

Τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές είχαμε και στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, με τους αναβάτες και εκεί να κάνουν χρόνους στο 1:39.

 

Αυτός που πήρε την 4η θέση ήταν ο Tom Sykes. Ο οδηγός της Kawasaki βρήκε λύσεις στην κάτω του μετρίου χτεσινή του ημέρα.

 

Πέρασε πρώτος από την SP1 και στη συνέχεια κατέβασε άλλα τρία δέκατα το χρόνο του στο δεύτερο σκέλος.

 

Πάντως για τον Sykes ήταν μόλις η τρίτη φορά φέτος που δεν καταφέρνει να βρεθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

 

Πίσω του, με πολύ μικρή διαφορά καθώς όλοι οι οδηγοί στη δεύτερη σειρά είχαν διαφορά μεταξύ τους μικρότερη από δυο δέκατα, ήταν ο Xavi Fores.

 

Ο Ισπανός της Barni Ducati ήταν, για πολλοστή φορά φέτος, η καλύτερη ιδιωτική μοτοσυκλέτα, κρατώντας στην 6η θέση τον Alex Lowes.

 

Στις λεπτομέρειες κρίθηκαν οι θέσεις 7-8-9 καθώς μόλις 24 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώρισαν τους Razgatlioglu-Savadori-Davies.

 

Τη δεκάδα των πρώτων έκλεισε ο Leon Camier της Honda, αφήνοντας πίσω του τον Michael Van der Mark (που πέρασε από την SP1), ενώ ο ντόπιος Mercado έμεινε στη 12η θέση.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Αργεντινή: Αγώνας 1

« Προηγούμενο άρθρο

Με τους Θρύλους στα Μέγαρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα