• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΤΟΚΥΟ ΜΟΤΟR SHOW μέρος 1ο
Τα highlights της διάσημης Ιαπωνικής έκθεσης.
Νέα 03/11/2009 - 10:15

Παρακάτω παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες νέες μοτοσυκλέτες, που παρουσιάστηκαν στο φετινό Tokyo Motor Show.

 

ΗΟΝDA

 

To ολοκαίνουργιο VFR 1200 αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της Honda στο 41o Motorshow του Tokyo. Τρεις Ιάπωνες, ένας Αμερικάνος και ένας Ευρωπαίος μηχανικός ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν αυτήν την εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα την οποία η ίδια η εταιρία κατατάσσει στην κατηγορία "Road Sport".

 

Η νέα VFR παίρνει ζωή από έναν πρωτοποριακό 4κύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα που αποδίδει 170 ίππους στις 10.000 σ.α.λ. Η δύναμη μεταφέρεται στον πίσω τροχό μέσω του αυτόματου/σειριακού κιβώτιου διπλού συμπλέκτη (Dual Clutch Transmission) που παρουσίασε πρόσφατα η Honda, ενώ θα υπάρχει και η βασική έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο.

 

Τις εντυπώσεις κέρδισε και το νέο CB1100 με εμφάνιση ρετρό που παραπέμπει στα μεγάλα 4κύλινδρα της εταιρίας που μεσουρανούσαν τη δεκαετία του '70. Ο κινητήρας είναι αερόψυκτος με την απόδοσή του να κυμαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες στους 120 ίππους. Αξίζει να σημειωθεί πως η Honda ετοιμάζει μια σειρά από "καλούδια" για τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα για τους λάτρεις του customizing.

Honda VFR 1200 1
Honda VFR 1200 1

 

Εντύπωση επίσης προκάλεσαν τα ηλεκτρικά οχήματα "EV-Monpal" και "EV-Cub".Τα παραπάνω οχήματα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την ασφάλεια σε συνθήκες περιορισμένης πρόσφυσης, αφού αμφότερα διαθέτουν κίνηση σε όλους τους τροχούς.

 

To VTX 1300 CX, είναι ένα custom με κλασική εμφάνιση, που αναμένεται να συγκινήσει τους φίλους του είδους. H Ηοnda φημολογείται ότι δεν αναλώθηκε μόνο στην προσεκτική σχεδίαση της μοτοσυκλέτας, αλλά προσέγγισε σωστά τον ήχο και την αίσθηση που οφείλει να έχει μια τέτοια κατασκευή.

Honda VFR 1200 2
Honda VFR 1200 2

 

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι και τo scooter PCX που θα φέρει το νέο αυτόματο κιβώτιο της Honda, Cvmatic.

Honda CB 1100
Honda CB 1100
Honda EV Cub και EV Monpal
Honda EV Cub και EV Monpal
Honda VTX 1300
Honda VTX 1300
Honda PCX
Honda PCX

Επόμενο άρθρο »

LORENZO: Στοχεύει σε "φιέστα" στην Valenzia.

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: Δημιουργείται νέα κατηγορία από το 2010

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα