• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Πιο ανταγωνιστικοί
Αλλά δεν ξέρουμε το γιατί!!
Νέα 05/10/2018 - 16:56

Ο Valentino Rossi και η Yamaha γενικότερα είχαν προετοιμαστεί για ένα δύσκολο Σ/Κ στην Ταϊλάνδη, αντ’ αυτού ήρθε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση!

 

Το δίδυμο της ομάδας έκανε το 1-2 στις ΕΔ1, αφού έβαλαν στο τέλος καινούργια ελαστικό, ενώ ο Vinales ήταν 2ος στα συνδυασμένα και ο Vale στην 9η θέση.

 

Αυτή, η 9η θέση, μπορεί να μην ακούγεται καλή για τον Rossi, ωστόσο σε μια μικρή πίστα όπως είναι αυτή της Ταϊλάνδης, οι διαφορές ήταν αμελητέες.

 

Έτσι, ο Valentino ήταν μόλις τρία δέκατα από την κορυφή! Το περίεργο όμως, είναι ότι στην Yamaha δεν ξέρουν γιατί είναι τόσο ανταγωνιστικοί....

 

«Η μοτοσυκλέτα είναι ίδια, αλλά σήμερα δυσκολευτήκαμε λιγότερο. Για κάποιο λόγο έχουμε μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στις εύκολες και τις δύσκολες για εμάς πίστες».

 

«Στην Aragon ήταν καταστροφικός ο Αγώνας γιατί δεν είχαμε πρόσφυση και αυτό περιμέναμε κι εδώ. Αλλά είμαστε λίγο πιο ανταγωνιστικοί».

 

«Στις ΕΔ1 ήταν φανταστικό το αποτέλεσμα, αλλά αρκετοί δυνατοί οδηγοί δεν έβαλαν καινούργια ελαστικά στο τέλος κι έτσι αυτό το αποτέλεσμα δεν δείχνει την πραγματικότητα».

 

«Όμως μείναμε στη δεκάδα και το απόγευμα και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, σε σχέση με την Aragon».

 

«Ο Vinales έκανε μεγάλες αλλαγές στην ισορροπία της μοτοσυκλέτας του και δεν ξέρω αν έφταιγε αυτό, αλλά ήταν πολύ γρήγορος και το πρωί και το απόγευμα. Επίσης είχε και καλό ρυθμό».

 

«Εμείς δουλέψαμε πιο φυσιολογικά».

 

Το ανησυχητικό, όμως, είναι το γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει που να αποδώσει τη βελτίωση αυτή της εικόνας της Μ1.

 

«Δεν ξέρω... δεν ξέρουμε! ήρθαμε εδώ και η μοτοσυκλέτα έχει περισσότερη πρόσφυση, ενώ στην Aragon ήταν πιο δύσκολα. Γιατί; δεν ξέρω. Ούτε η Yamaha ξέρει».

 

Τέλος, εξήγησε και γιατί οι χρόνοι τώρα είναι χειρότεροι από τους αντίστοιχους που έκαναν στο τεστ του Φεβρουαρίου στην πίστα της Ταϊλάνδης.

 

«Τα ελαστικά που είχαμε εκεί δεν θα έβγαζαν Αγώνα και ήταν σίγουρο ότι θα τα άλλαζαν. Τα έκαναν πιο σκληρά για ν’ αντέχουν και είναι λογικό που έπεσε η απόδοση».

 

«Όμως ήταν η σωστή κίνηση και έπρεπε να γίνει και για θέμα ασφάλειας».

Επόμενο άρθρο »

Ταχύτερος ο Dovi σήμερα

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Ξεκάθαρη εικόνα;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα