• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Melandri για την Ταϊλάνδη
«H Ducati έχει το πλεονέκτημα»
Νέα 02/10/2018 - 15:14

Οι οδηγοί του MotoGP θα αγωνιστούν για πρώτη φορά φέτος στην πίστα Chang τηςΤαϊλάνδης, κάτι που δεν ισχύει γι’ αυτούς των SBK-Motul.

 

Οι αναβάτες των SBK δίνουν Αγώνες εκεί από το 2015 και ένας από αυτούς, ο Marco Melandri που πέρυσι ανέβηκε στο βάθρο, μιλάει για την πίστα:

 

«Δεν είναι απλά μια από τις πιο τεχνικές πίστες, αλλά και από αυτές που μαθαίνεις σε κάθε περίοδο δοκιμών», λέει ο Melandri.

 

«Αυτό που πραγματικά σε περιορίζει είναι οι συνθήκες. Πέρυσι είχε φοβερή ζέστη. Στην ευθεία συνήθως ξεκουράζεσαι, όμως πέρυσι ήταν σαν να είσαι σε φούρνο».

 

Τι είναι, σύμφωνα με τον Melandri, αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην πίστα αυτή;

 

«Ο κινητήρας μετρά πολύ, όμως στις στροφές από την 5 ως την 9 που μπορείς να κερδίσεις χρόνο. Πρέπει να πάρεις σωστά την 5-6 για να είσαι γρήγορος στην αλλαγή κατεύθυνσης στην 7».

 

Όσο για τις προσπεράσεις; «Οι κατάλληλες γι’ αυτό στροφές είναι η 3 και η τελευταία, η 12».

 

Που θα έβαζε τα λεφτά του ο Melandri για τον Κυριακάτικο Αγώνα; Ο οδηγός της Ducati δεν αμφιβάλλει:

 

«Θεωρώ ότι η Ducati θα έχει το πλεονέκτημα, αν ο Dovizioso και ο Lorenzo καταφέρουν να το εκμεταλλευτούν».

 

«Είναι μια μικρή πίστα, με δυο μεγάλες ευθείες και αρκετές στροφές που περνάς χωρίς προβλήματα... είναι απλά αλλαγές κατεύθυνσης με επιτάχυνση, όχι αληθινές στροφές».

 

Φαίνεται ότι η μικρή πίστα της Ταϊλάνδης θα μας προσφέρει κοντινούς χρόνους ανάμεσα στους οδηγούς, με τη διαφορά να γίνεται την Κυριακή στον Αγώνα.

 

«Νομίζω ότι στον ένα γύρο οι διαφορές θα είναι μικρές, αλλά σε ρυθμό Αγώνα η διαχείριση των ελαστικών δεν θα είναι εύκολη κι εκεί είναι που μπορείς να κάνεις τη διαφορά».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Λεπτομερής επανέλεγχος

« Προηγούμενο άρθρο

De Puniet καλεί η ΚΤΜ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα