• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα 4 μυστικά της επιτυχίας!
Ο Rea μιλά για τα 4 μαγικά χρόνια
Νέα 01/10/2018 - 13:41

Το Σάββατο που μας πέρασε, ο Jonathan Rea έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία των SBK που καταφέρνει να πάρει 4 συνεχόμενους Παγκόσμιους Τίτλους.

 

Ο ίδιος εξηγεί στο επίσημο site του Πρωταθλήματος πως ακριβώς κατάφερε να φτάσει σε αυτόν τον θρίαμβο και ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας του.

 

2015 - Η απαρχή του Θρύλου

Το κλειδί ήταν η ενσωμάτωση στην Kawasaki και η γέννηση της Team 65 με όλα τα παιδιά να πιστεύουν σ’ εμένα και να έχουν δημιουργήσει μια πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα στο γκαράζ. Αυτό ήταν το κλειδί, ότι αμέσως βρήκα ένα οικογενειακό περιβάλλον. Οι προηγούμενοι είχαν κάνει καταπληκτική δουλειά με τη μοτοσυκλέτα. Πριν πάω εκεί δεν είχαμε ιδέα ότι θα είχαμε τέτοια επιτυχία, αλλά κερδίσαμε 14 Αγώνες και ήταν φοβερό. Ήταν σουρεαλιστική χρονιά, αλλά το κλειδί ήταν η ατμόσφαιρα στο box.

 

2016 - Η χρονιά της σταθερότητας

Το 2016 ήταν η χρονιά της σταθερότητας κι αυτό επειδή είχαμε διάφορες δυσκολίες, όπως στην αρχή με το κιβώτιο. Κάναμε πολλές δοκιμές και τεστάραμε διάφορα πράγματα, ενώ άλλαξαν και οι προδιαγραφές του κινητήρα και ήταν σε γενικές γραμμές μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα κι ήταν σημαντικό να είμαστε όσο το δυνατόν πιο καλοί γινόταν σε κάθε Σ/Κ. Είχαμε δυο πισωγυρίσματα, πρώτα στην Laguna εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματα και μετά με την πτώση μου στον 1ο Αγώνα του Lausitzring, αλλά μείναμε σταθεροί μέχρι τέλους κι αυτό μας έδωσε τη νίκη. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήμασταν οι πιο γρήγοροι στην πίστα, μάλιστα ο Chaz είχε κερδίσει περισσότερους Αγώνες από εμένα τότε, αλλά δεν ήταν το ίδιο σταθερός και εκεί κρίθηκε ο Τίτλος.

 

2017 - Φοβερός ρυθμός

Το κλειδί για το 2017 ήταν ο φοβερός ρυθμός μου. Κερδίσαμε 16 Αγώνες και ήταν σαν μια χιονοστιβάδα που όλο και μεγάλωνε! Στους μόνους Αγώνες που κατάλαβα ότι θα έχανα από τον Chaz ήταν στο Lausitzring και στην Imola, στους άλλους ήμασταν πολύ δυνατοί. Ήταν απίστευτη χρονιά, την οποία ξεκινήσαμε με διπλό στο Phillip Island και την τελειώσαμε με νέο ρεκόρ συγκομιδής βαθμών. Μάθαμε τα πάντα για τη νέα μοτοσυκλέτα στα χειμερινά τεστ και τα εφαρμόσαμε και η ομαδική μας δουλειά απέδωσε καρπούς όλο το 2017.

 

2018 - Κάνοντας διαχείριση

Στο Phillip Island ήμασταν στη μάχη για τη νίκη μέχρι που αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με το ελαστικό. Φέτος βελτιώσαμε λίγο ακόμα τη μοτοσυκλέτα, όμως το μυστικό ήταν στη διαχείριση των βαθμών. Καταφέραμε πολλές φορές να είμαστε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης κι ο ρυθμός μου από εκεί ήταν καλύτερος. Είχαμε όμως και κάποια προβλήματα με την Ninja, ενώ και οι κανονισμοί μας πήραν το όποιο πλεονέκτημα είχαμε από πέρυσι. Όμως δουλέψαμε σκληρά και πήραμε και την τελευταία ίντσα απόδοσης από τη μοτοσυκλέτα κάθε Σ/Κ.

Επόμενο άρθρο »

Άτυχος ο Κορωνάκης

« Προηγούμενο άρθρο

Ο 9χρονος Μαυρόπουλος 1ος στο Kid GP1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα