• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα MotoGP στη VALENCIA
Aπό το 2001 η ισπανική πίστα φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς...
Νέα 03/11/2009 - 08:24

Η πίστα της Valencia -η πλήρης ονομασία της είναι Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo- κατασκευάστηκε το 1999 και φέρει το όνομα του Ισπανού 2 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή των 50cc (1978-1981), Ricardo Tormo που πέθανε από λευχαιμία στις 27 Δεκεμβρίου του 1998.

Βρίσκεται στο δήμο του Cheste, 26 χιλιόμετρα έξω από τη Valencia και βρίσκεται στο πρόγραμμα των MotoGP από το 1999, ενώ από το 2001 φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Ένα πανηγυρικό φινάλε που γίνεται με τη συνοδεία των χιλιάδων βεγγαλικών που ενεργοποιούν οι ίδιοι οι αναβάτες μετά το τέλος των αγώνων.

Ξεχωρίζει για την αμφιθεατρική διάταξή της που δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να βλέπουν σχεδόν το σύνολο των στροφών. Γι' αυτό άλλωστε πολλοί τηνO αείμνηστος Ricardo Tormo

O αείμνηστος Ricardo Tormo
χαρακτηρίζουν ως πίστα-γήπεδο. Η χωρητικότητά της ανέρχεται στους 120.000 θεατές, με τους μισούς από αυτούς να είναι καθήμενοι.

Είναι από τις πλέον αργές και μικρές του Πρωταθλήματος, παρ' όλα αυτά είναι από τις αγαπημένες των αναβατών λόγω της χάραξής της και κυρίως της εκπληκτικής ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι ενθουσιώδεις θεατές. Το μήκος της είναι στα 4.005 μέτρα ενώ το πλάτος της δεν ξεπερνά τα 12 μέτρα, γεγονός που δεν ευνοεί τα προσπεράσματα.

Αποτελείται από 14 στροφές εκ των οποίων οι 9 είναι αριστερές και οι 5 δεξιές. Η μεγαλύτερη ευθεία της έχει μήκος 876 μέτρα και η μέγιστη τελική ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν οι μοτοσυκλέτες της μεγάλης κατηγορίας δεν ξεπερνούν τα 300 km/h.

Δεν είναι πίστα που δημιουργεί υπερβολική φθορά στα ελαστικά, ενώ η πρόσφυση του οδοστρώματος δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Το γεγονός ότι οι 9 από τις 15 στροφές είναι αριστερές σημαίνει ότι ασκείται μεγαλύτερη πίεση στην αριστερή πλευρά των ελαστικών.

Επόμενο άρθρο »

ΑΟΥΑΜΑ: Βλέπει Τίτλο!

« Προηγούμενο άρθρο

ROSSI: Διοργανώνει φιλικό αγώνα motocross, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα