• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έγραψε ιστορία η Ana Carrasco!
Έγινε η πρώτη γυναίκα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια!
Νέα 01/10/2018 - 11:21

Σε ένα δραματικό φινάλε στην Γαλλία, στο Magny-Cours, η Ana Carrasco κατάφερε να γράψει ιστορία στους Αγώνες Μοτοσυκλέτας.

 

Η Ισπανίδα, που από πέρυσι αγωνίζεται στην κατηγορία SSP300 των SBK-Motul μετά το πέρασμά της από την Moto3, έγινε η πρώτη γυναίκα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια!

 

Η Carrasco είχε γράψει ιστορία πέρυσι, όταν πήρε την πρώτη νίκη γυναίκας οδηγού σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, επικρατώντας στον Αγώνα της Πορτογαλίας.

 

Φέτος έγραψε ιστορία όταν μετά την καταπληκτική της νίκη στην Imola, ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

 

Κυριάρχησε και στον Αγώνα του Donington Park, ωστόσο η συνέχεια έκρυβε εκπλήξεις για την νεαρή οδηγό, που δυσκολεύτηκε σε Brno, Misano και Portimao.

 

Πατά ταύτα, κατάφερε να φτάσει στον τελευταίο Αγώνα της σεζόν, στο Magny-Cours, έχοντας ένα προβάδισμα 10β από τον ομόσταυλό της, τον Scott Deroue.

 

Στις κατατακτήριες της Γαλλίας η εμφάνισή της ήταν καταστροφική και θα ξεκινούσε τον Αγώνα από την 25η θέση!

 

Στους πρώτους γύρους δεν έκανε αισθητή την παρουσία της, την ώρα που ο Deroue μπροστά άλλαζε την πρώτη θέση με τον Mika Perez που επίσης είχε πιθανότητες για τον Τίτλο.

 

Οι ελπίδες της Carrasco αναπτερώθηκαν όταν στον 6ο γύρο του Αγώνα ο Deroue αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας κάποιου μηχανικού προβλήματος.

 

Την ίδια ώρα ο Perez μπροστά είχε ν’ αντιμετωπίσει τεράστια πίεση από τον ανταγωνισμό.

 

Τρεις γύρους πριν το τέλος η Carrasco κατάφερε να βρεθεί σε θέση που δίνει βαθμούς (15η), ενώ ο Perez ήταν τρίτος και στον προτελευταίο γύρο έπεσε στην 4η θέση.

 

Αρχίζοντας τον τελευταίο γύρο του Αγώνα, η Carrasco ανέβηκε στην 13η θέση, ενώ ο Perez έκανε την αντεπίθεσή του και περνούσε στην 1η θέση!

 

Αν κέρδιζε θα έπαιρνε και τον Τίτλο, όμως ο Dani Valle τον πέρασε και κράτησε τη γραμμή του ωραία στο τελευταίο εσάκι για να κερδίσει αυτός τον Αγώνα και να πάρει την παρθενική του νίκη!

 

Η Carrasco κράτησε την 13η θέση μέχρι το τέλος και με διαφορά μόλις ενός βαθμού από τον Perez (ο Deroue υποχώρησε στην 3η θέση) πήρε τον πρώτο της Παγκόσμιο Τίτλο κι έγραψε ιστορία!

Επόμενο άρθρο »

Ενοχλημένος ο Petrucci

« Προηγούμενο άρθρο

Davies: Του έκανα τη ζωή δύσκολη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα