• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Με τα ελαστικά μας;
Οι Αγώνες έγιναν πιο συναρπαστικοί!
Νέα 18/09/2018 - 10:31

To GP της Aragon είναι το τρίτο από τα τέσσερα GP που γίνονται στην Ισπανία, αλλά και αυτό που διαφέρει αρκετά από τα άλλα.

 

Ο λόγος είναι ότι η πίστα είναι τοποθετημένη μέσα στην έρημο, με τα ελαστικά να δοκιμάζονται σε μεγάλο βαθμό και τη Michelin να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

 

Για τα μπροστά ελαστικά, οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους συμμετρικές μαλακές, μεσαίες και σκληρές γόμες, ενώ τα πίσω (ίδιες γόμες) θα είναι ασύμμετρα.

 

Η πίστα έχει 10 αριστερές στροφές και σ’ εκείνη την πλευρά θα είναι ενισχυμένα τα πίσω σλικ ελαστικά του Γάλλου κατασκευαστή.

 

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στις χαμηλές θερμοκρασίες του πρωινού, ενώ ο παράγοντας βροχή δεν πρέπει να παραβλεφθεί.

 

Έτσι, σε περίπτωση που βρέξει, η Michelin έχει φέρει μαλακά και μεσαία βρόχινα ελαστικά, τόσο για μπροστά όσο και για πίσω.

 

Τα μπροστινά θα είναι συμμετρικά, ενώ τα πίσω θα είναι ασύμμετρα με πιο ενισχυμένη την αριστερή τους πλευρά, όπως ακριβώς και τα σλικ.

 

«Πέρυσι είχαμε αρκετά μεικτές συνθήκες στην Aragon, αλλά φέτος περιμένουμε πιο σταθερό καιρό», σχολιάζει ο Piero Taramasso της Michelin.

 

«Όπως και στο Misano φέτος, έτσι και στην Aragon πέρυσι έγινε χρήση όλων των διαθέσιμων ελαστικών στον Αγώνα».

 

«Αυτός είναι ο στόχος μας και για φέτος, μιας και θέλουμε να παρέχουμε ελαστικά που θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν όλοι».

 

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αλλά αποτελεί και πρόκληση για τους οδηγούς στο να κάνουν τη σωστή επιλογή, με αποτέλεσμα πιο θεαματικούς κι αμφίρροπους Αγώνες».

Επόμενο άρθρο »

Ο Rea «καταστρέφει» τα SBK;

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Στην έδρα των Ισπανών!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα