• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Στην έδρα των Ισπανών!
Θα συνεχιστεί το κόκκινο σερί στο Πρωτάθλημα;
Νέα 18/09/2018 - 10:09

Το Misano βάφτηκε (και) αυτό κόκκινο, με το paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος να στήνεται σιγά-σιγά στην Aragon.

 

Εκεί, αυτό το Σ/Κ, θα διεξαχθεί ο 14ος Γύρος της φετινής σεζόν, σε μια πίστα που ο Marc Marquez τη συμπεριλαμβάνει στις αγαπημένες του.

 

Ο Ισπανός έχει δυνατή παράδοση στην Aragon και θα προσπαθήσει ν’ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον προτελευταίο εντός έδρας Αγώνα του για φέτος.

 

Τις πέντε προηγούμενες φορές που έχει βρεθεί στην πίστα, έχει πάρει 4 pole positions και τρεις νίκες (αλλά και δυο εγκαταλείψεις).

 

Δυνατός, όμως, στην Aragon είναι κι ένας άλλος Ισπανός, ο Jorge Lorenzo της Ducati.

 

Στην πίστα αυτή ο Jorge κέρδισε το 2014 και το 2015, ενώ πήρε το βάθρο στην πρώτη του σεζόν με τους κόκκινους πέρυσι.

 

Χωρίς την πίεση για τον Τίτλο και με πολλούς υποστηρικτές του στις κερκίδες, ο Lorenzo θα παλέψει για την επιστροφή στις νίκες, μετά την απογοήτευση του Misano.

 

Η Ducati κυριαρχεί στο δεύτερο μισό και θα διεκδικήσει τη νίκη στην Ισπανία και με τον Andrea Dovizioso.

 

Ο Ιταλός έκανε τέλειο Αγώνα στην πατρίδα του και πήρε μια σπουδαία νίκη, με την GP18 να είναι ανταγωνιστική παντού! Πως θα τα καταφέρει, όμως, στην Aragon;

 

Ερωτηματικό αποτελεί και η απόδοση των Yamaha στην Ισπανική πίστα, με την άνοδο της θερμοκρασίας και την έλλειψη πρόσφυσης, να δυσχεραίνουν το έργο των Μ1.

 

Τόσο ο Valentino Rossi, όσο και ο Maverick Vinales (που θ’ αγωνιστεί εντός έδρας) θυμούνται ότι πέρυσι δεν τα πήγαν τόσο άσχημα, κατακτώντας την 5η και 4η θέση αντίστοιχα.

 

Μάλιστα ο Rossi είχε εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γρήγορη επάνοδό του στην αγωνιστική δράση, μετά το σπάσιμο του ποδιού σε προπόνηση.

 

Από την άλλη, αμφίρροπη είναι η μάχη για τον καλύτερο δορυφορικό αναβάτη του 2018. Ο Crutchlow κρατά το προβάδισμα μετά το βάθρο του στο Misano, όμως Zarco και Petrucci είναι κοντά.

 

Το ίδιο δυνατή είναι και η μάχη για την ανάδειξη του καλύτερου νεοφερμένου φέτος, με τον Morbidelli να παίρνει και πάλι κεφάλι, μόλις 2β μπροστά από τον Syahrin.

 

Τα πρώτα ελεύθερα της μεγάλης κατηγορίας ξεκινούν στις 10:50 το πρωί της Παρασκευής, ενώ η σύνδεση της Cosmote TV για τον Αγώνα της Κυριακής θα γίνει στις 14:30.

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Με τα ελαστικά μας;

« Προηγούμενο άρθρο

2ος αγώνας MiniGP Cup 2018.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα