• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τέλος στην αγωνιστική του καριέρα έβαλε ο SHINYA NAKANO
Oι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί υποχρέωσαν τον Ιάπωνα αναβάτη να κρεμάσει τις αγωνιστικές του φόρμες...
Νέα 30/10/2009 - 10:49

«Νομίζω ότι είναι ώρα να σταματήσω και έχω αποφασίσει να αποσυρθώ. Ευχαριστώ όλους όσοι με υποστήριξαν στα 13 χρόνια επαγγελματικής καριέρας και 11 χρόνια εμπλοκής μου στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Τώρα, αν βοηθήσει η εμπειρία μου, θέλω να συμβάλω στη βιομηχανία μοτοσυκλέτας. Ανυπομονώ να συναντήσω ξανά τον κόσμο που γνώρισα από διαφορετική θέση».

Με αυτά τα λόγια ο -γεννημένος στις 8 Οκτωβρίου του 1977 στην Chiba της Ιαπωνίας- Shinya Nakanο, ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας. Ένα τέλος άδοξο και ξαφνικό. Η περίπτωση του 32χρονου αναβάτη θυμίζει πολύ αυτήν του Kevin Schwantz που το 1995 στο Mugello αιφνιδίασε ανακοινώνοντας το τέλος της καριέρας του.

Ο λόγος για τον οποίο ο συμπαθής Ιάπωνας αποφάσισε να κλείσει εδώ το κεφάλαιο αγώνες ήταν οι συνεχείς τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα αυτόν στον αυχένα που υπέστη μετά από πτώση στο Nurburgring κατά τη διάρκεια του 11ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike όπου συμμετείχε με την ομάδα της Aprilia.

Θα τον θυμόμαστε για την άνευ προηγουμένου μάχη που έδωσε το 2000 με τον ομόσταβλό του Olivier Jacque για τον τίτλο των 250cc. Μια μάχη που κρίθηκε στον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα της χρονιάς στο Phillip Island με τον Γάλλο να παίρνει τη νίκη στο photo finish! Στη μεγάλη κατηγορία αγωνίστηκε για 8 χρόνια οδηγώντας μοτοσυκλέτες της Yamaha, της Kawasaki και της Honda.

Βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μας θα μείνει το σοβαρό ατύχημα που είχε το 2004 στην ευθεία του Mugello όταν το πίσω λάστιχο της ZX-RR διαλύθηκε και ενώ ο Ιάπωνας πήγαινε με 300km/h.

Στην 8ετή θητεία του στην κορυφαία κατηγορία (500cc/MotoGP) αγωνίστηκε σε 133 αγώνες σημειώνοντας τον καλύτερό του αποτέλεσμα το 2006 στο Assen όπου τερμάτισε 2ος οδηγώντας για την Kawasaki.

Έχει επίσης 34 συμμετοχές στα 250cc, όπου πέτυχε συνολικά 6 νίκες και 5 pole positions.

Φέτος έτρεξε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Aprilia. Πήρε μέρος σε 19 σκέλη και καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν η 4η θέση στον 1ο αγώνα του Κατάρ.

Το ήθος και ο χαρακτήρας του θα λείψουν από το σπορ...

Επόμενο άρθρο »

Ο LORENZO σε σίριαλ της ισπανικής τηλεόρασης!

« Προηγούμενο άρθρο

FIAT YAMAHA: Αισιόδοξοι για παραμονή του Rossi.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA