• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δοκιμαστής στην ΚΤΜ ο Pedrosa;
Αλλαγή σελίδας για τον Ισπανό
Νέα 11/09/2018 - 12:26

Η επίσημη ανακοίνωση λείπει μόνο, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Dani Pedrosa θα είναι ο επίσημος δοκιμαστής της ΚΤΜ από το 2019.

 

Ο Pedrosa έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την αγωνιστική του καριέρα φέτος και τη θέση του το 2019 στην ομάδα της Honda, θα πάρει ο Jorge Lorenzo.

 

Ο Ισπανός σε όλη του την καριέρα ήταν με την Honda και το εργοστάσιο ήθελε να τον κρατήσει ως δοκιμαστή. Από την άλλη, έντονη πίεση δεχόταν και από την ΚΤΜ.

 

Εν τέλει η πλάστιγγα έγειρε προς τη μεριά της ΚΤΜ και σ’ αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι οι Αυστριακοί μάλλον τον ήθελαν περισσότερο.

 

Επιπλέον, στην ΚΤΜ είναι ο πρώην αρχιμηχανικός του, ο Mike Leitner ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η Red Bull που υποστηρίζει πολλά χρόνια τον Dani.

 

Τέλος, υπάρχει κι άλλος ένας παράγοντας που μάλλον έκανε τον Pedrosa να πάει στην ΚΤΜ.

 

Ο Ισπανός δεν θέλει να κάνει έκτακτες συμμετοχές σε GP και πριν καιρό, η ΚΤΜ είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει οι δοκιμαστές της να έχουν πολλές έκτακτες συμμετοχές.

 

Έτσι, ο Dani θα ρίξει το βάρος αποκλειστικά και μόνο στην εξέλιξη της RC16 ενώ λίγες έκτακτες συμμετοχές θα κάνει ο Mika Kallio.

 

Ο Pedrosa κάνει τη χειρότερή του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας μόλις την 11η θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

 

Επιπλέον έκανε αρνητικό ρεκόρ με 12 συνεχόμενους Αγώνες χωρίς βάθρο, ενώ είναι πολύ πιθανό - για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία - να τελειώσει μια σεζόν χωρίς νίκη.

 

Τέλος, ακόμα ένα σημάδι ότι μάλλον έχει πετάξει «λευκή πετσέτα», είναι το γεγονός ότι σταμάτησε τη συνεργασία του με τον coach του, τον Sete Gibernau.

Επόμενο άρθρο »

Εξαίρετη η συμβολή του!

« Προηγούμενο άρθρο

Εντυπωσιακό φινάλε για Φουρθιώτη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα