• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Σκληρό σαν πέτρα..!
Το μεσαίο μπροστινό ελαστικό
Νέα 09/09/2018 - 20:54

Ένα «σκληρό σαν πέτρα» μπροστινό ελαστικό, ήταν αυτό που - σύμφωνα με τον Jorge Lorenzo, δεν του επέτρεψε να ανέβει στο βάθρο του Misano.

 

Ο Ισπανός είχε επιλέξει τις μεσαίες γόμες της Michelin για το σημερινό Αγώνα, κάτι που έκανε και ο ομόσταυλός του στην Ducati, Andrea Dovizioso.

 

Όμως, εν τέλει, το μεσαίο μπροστινό δεν του έδωσε στο τέλος του Αγώνα την πρόσφυση που θα ήθελε στα φρένα και ήρθε η πτώση.

 

«Η αιτία ήταν ότι έπρεπε να βάλω τα μεσαία μπροστά-πίσω και συνήθως δεν μ’ αρέσει αυτή η επιλογή. Ειδικά για το μπροστά».

 

«Δεν είχα αρκετή πρόσφυση για να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα και τη σταματούσα χρησιμοποιώντας φρένα σε όλο τον Αγώνα».

 

«Το ότι επέλεξα αυτό το σαν πέτρα σκληρό ελαστικό, μου δημιούργησε προβλήματα σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα».

 

«Με τα μαλακά ελαστικά, θεωρώ ότι θα είχα κάτι παραπάνω από τους Dovi και Marc. Όμως με τα μεσαία ο ρυθμός ήταν ίδιος για τους τρεις μας».

 

Και ο Marquez είχε το μεσαίο πίσω ελαστικό, ενώ - όπως όλες οι Honda σήμερα - είχε βάλει τη σκληρή γόμα μπροστά.

 

«Νομίζω ότι στο δεύτερο μισό του Αγώνα  και οι δυο Ducati είχαμε το κάτι παραπάνω από τον Marquez, αλλά ήταν εκεί κι αυτός».

 

«Στο τέλος, όταν πίεζα είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση κι έκανα χρόνους στο 1:32 και στο 1:33,0 / 1:33,1. Όμως το ότι έπρεπε να βάλω τα μεσαία με περιόρισε».

 

«Μόλις μια μοίρα παραπάνω πλαγιάσματος και το μπροστινό δεν με κράτησε στα φρένα...  ήταν αυτό, το ότι δεν μπορούσα να βάλω το μαλακό μπροστά, που με έκανε να πέσω και να μην είμαι γρήγορος».

 

Αν και αρκετοί στον Αγώνα έβαλαν το μαλακό πίσω ελαστικό, ο Jorge τόνιζε και πάλι ότι θα ήταν αδύνατον να του βγάλει τον Αγώνα αν το επέλεγε.

 

Και το περίεργο ήταν ότι στο τεστ που έκανε εκεί, στην πίστα του Misano, με τις πιο ψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου, το μαλακό πίσω ελαστικό ήταν σταθερό.

 

«Ναι είναι περίεργο... πριν ένα μήνα το μαλακό άντεχε, αλλά τώρα ήταν αδύνατον να το βάλεις και καταστρεφόταν πολύ γρήγορα».

 

«Ίσως στο μπροστά να μπορούσα να το βάλω, αλλά στο ζέσταμα έβαλα τα μαλακά μπροστά-πίσω και δεν είχα καλή αίσθηση στα φρένα».

 

«Ενδεχομένως το μεσαίο πίσω με το μαλακό μπροστά να ήταν η σωστή επιλογή, αλλά ποτέ δεν θα το μάθουμε».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Με τη νίκη αυτή

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Πίεζα πάρα πολύ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα