• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με πέτρα στο μάτι!
Ο Marquez στις ΚΑΤ
Νέα 08/09/2018 - 20:38

Μετά την πτώση του στις κατατακτήριες δοκιμές, ο Marc Marquez βιαζόταν τόσο να επιστρέψει στο γκαράζ, που δεν κατάλαβε ότι ένα πετραδάκι ήταν στο μάτι του!

 

Ο Ισπανός πίεζε για να πάρει την pole στο Misano, όταν ήρθε το λάθος στην 15η στροφή. Γύρισε όσο πιο γρήγορα μπορούσε στα pits και πήρε τη 2η μοτοσυκλέτα του.

 

Ωστόσο δεν κατάφερε να βελτιώσει τον προηγούμενο χρόνο του, αν και είχε χρόνο να κάνει δυο τελευταίους γύρους.

 

«Δεν είναι δικαιολογία, αλλά όταν έπεσα άνοιξε η ζελατίνα του κράνους και μετά βιάστηκα να πάρω τη 2η μοτοσυκλέτα και είχα πετραδάκι στο μάτι».

 

«Ήταν δύσκολο να είσαι συγκεντρωμένος. Βιάστηκα να πάρω τη μοτοσυκλέτα που δεν το κατάλαβα. Ένοιωσα κάτι, αλλά έλεγα: θέλω τη μοτοσυκλέτα!»

 

«Ακόμα κι ο τύπος με το scooter (σ.σ. που τον μετέφερε στο γκαράζ) πίεζε και φοβόμουν ότι θα πέσουμε. Αλλά έκανε καταπληκτική δουλειά».

 

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι φοβόταν το ενδεχόμενο μιας πτώσης, το ήξερε και γι’ αυτό επέλεξε τη στρατηγική των τριών εξόδων.

 

«Ήδη ένοιωθα κάπως σαν: χμμ... θα δούμε τι θα γίνει στις ΚΑΤ. Το καταλαβαίνεις όταν έχεις περισσότερες πιθανότητες να πέσεις και αυτή τη φορά το ήξερα το ρίσκο».

 

Αλλά και το ελαστικό έπαιξε το ρόλο του στην πτώση. Για τον Αγώνα προσανατολίζεται για το μεσαίο, ενώ στις κατατακτήριες έβαλε το μαλακό.

 

«....και η ισορροπία της μοτοσυκλέτας άλλαζε αρκετά».

 

Όσο για την πτώση; Προσπάθησε να το σώσει, αλλά «...το θέμα ήταν ότι έχασα το μπροστινό πολύ νωρίς, όταν δεν το περίμενα κι αυτό επειδή πλάγιασα περισσότερο».

 

«Περιμένω να το χάσω αργότερα και δεν ήμουν έτοιμος με τον αγκώνα. Προσπάθησα να το σώσω, αλλά πλησίαζα στα χαλίκια, στα προστατευτικά κι έτσι έβαλα κάτω τους ώμους».

 

«Ήταν σημαντικό να τους προφυλάξω από τραυματισμό».           

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Θέλω δυο δέκατα

« Προηγούμενο άρθρο

Misano Moto2: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα