• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Pole Position & ρεκόρ
Φοβερός ο Ισπανός της Ducati
Νέα 08/09/2018 - 16:44

O Jorge Lorenzo με τακτική τριών εξόδων στην πίστα, στη διάρκεια των 15' λεπτών των Κατατακτηρίων 2, κατάφερε να σπάσει το δικό του απόλυτο ρεκόρ χρόνου πίστας, που είχε με την μ1 από το 2016. Ο Ισπανός οδήγησε με το γνωστό “βουτυρένιο” τρόπο του την Ducati Desmosedici GP18 και έγραψε 1'31.629! Ο Lorenzo πήρε τη 2η συνεχόμενη pole position – μετά το Σίλβερστοουν – και την 3η του φετινή, δείχνοντας όλο και πιο δυνατός πάνω στην Ιταλική μοτοσυκλέτα που αποχωρίζεται στο τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς.

Η Ducati είχε και δεύτερο λόγο να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη σήμερα, καθώς από την 2η θέση θα εκκινήσει ο Αυστραλός Jack Miller που οδηγεί την δορυφορική Pramac Ducati του 2017. Ο νεαρός οδηγός έκανε άλλη μια θαυμάσια εμφάνιση και με 1΄31.916 πήρε το εξαιρετικλό αυτό αποτέλεσμα.

Για την Ducati παραλίγο να ολοκληρωθεί μια θριαμβευτική ημέρα, καθώς μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα των ΚΑΤ2 ο Andrea Dovizioso κρατούσε την 3η θέση, όμως τελικά θα εκκινήσει από τη δεύτερη σειρά και την 4η θέση, καθώς – κυριολεκτικά του πήρε τη μπουκιά μέσα από το στόμα – ο Maverick Vinales με την Yamaha M1. Ο Ισπανός της εργοστασιακής Ιαπωνικής ομάδας έδειξε ότι και η Μ1 είναι βελτιωμένη, τουλάχιστον στον τομέα της ταχύτητας στον ένα γύρο, παρά το ότι ο ομόσταυλός του Valentino Rossi δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση. Ο Zarco θα ξεκινήσει με τη δική του Μ1 από την 9η θέση.

Στο στρατόπεδο της Honda, o Marc Marquez έκανε και πάλι τα μαγικά του στην προσπάθεια να αποφύγει μια πτώση και δεν τα κατάφερε καλά αυτήν τη φορά, με την 13η πτώση της χρονιάς. Έτρεξε με τα δερμάτινα μέχρι το γκαράζ της Repsol Honda, πήρε την άλλη του μοτοσυκλέτα, αλλά πιέζοντας έχασε και πάλι το μπροστινό, το έσωσε αυτή τη φορά, αλλά με απώλεια σε χρόνο που τον άφησε τελικά στην 5η θέση. Δίπλα του από την 6η θέση θα ξεκινήσει ο Cal Crutchlow με την άλλη εργοστασιακή RVC. Oι Dani Pedrosa & Franko Morbidelli θα ξεκινήσουν από τις θέσεις 11 & 12 αντίστοιχα.

Ο Danilo Petrucci με την εργοστασικαή Pramac Ducati του 2018 θα ξεκινήσει από την 8η θέση, ενώ η Suzuki έχει μια θέση στις 12 πρώτες με τον Alex Rins που ξεκινά 10ος.

Στις ΚΑΤ1, Iannone, Pirro & Bautista δεν κατάφεραν να απειλήσουν το χρόνο του Morobidelli και έτσι εκκινούν από την 5η σειρά και τις θέσεις

13,14, 15, αντίστοιχα.

 

Στα συνοδευτικά αρχεία τα αποτελέσματα αναλυτικά: 

Επόμενο άρθρο »

Misano Moto2: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα χρώματα για την SKY VR46

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα