• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
FTR MOTO2: Σταθερή Πρόοδος.
Η Βρετανική ομάδα αποκαλύπτει τα μυστικά της.
Νέα 29/10/2009 - 09:24

Ο ιδιοκτήτης της Fabrication Techniques Racing (FTR), Steve Bones μίλησε για την πρόοδο της ομάδας που το 2010 θα συμμετέχει στην κατηγορία Moto2. Η Βρετανική ομάδα συμμετείχε πρόσφατα στο Ισπανικό Πρωτάθλημα, στον αγώνα της Catalunya, με σκοπό τις δοκιμές και την εξέλιξη της μοτουσκλέτας τους.

 

Η FTR έχει σχεδιάσει το πλαίσιο της πρωτότυπης μοτοσυκλέτας, η οποία χρησιμοποιεί αναρτήσεις της Ohlins, τροχούς της Marchesini, φρένα της Brembo και ελαστικά της Dunlop. Η ομάδα σκοπεύει να αγωνιστεί στους δύο τελευταίους αγώνες του Ισπανικού Πρωταθλήματος στην Jerez και στην Valencia.

 

Ο Bones έδωσε λεπτομέρειες για την καινούρια ομάδα:

 

Κατ' αρχήν, ποιά είναι η προσέγγιση της FTR για την Moto2;

 

"Είμαστε αποκλειστικά κατασκευαστές, δεν ενδιαφερόμαστε για εμπλοκή σαν ομάδα. Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε μοτοσυκλέτες και τις προσφέρουμε σε ομάδες, όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε κατασκευαστής. Κατασκευάζουμε αγωνιστικά εξαρτήματα για ομάδες εδώ και χρόνια αλλά για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε κάτι τόσο μεγάλο. Αυτή είναι η ομορφιά της Moto2 κατά τη γνώμη μου. Έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε σε ένα περιβάλλον που δεν είναι απαγορευτικό οικονομικά."

 

Ποιοί είναι οι πελάτες με τους οποίους ελπίζετε να συνεργαστείτε;

 

Φτιάξαμε τη μοτοσυκλέτα με το μυαλό μας στα Grand Prix και έχουμε επαφές με τέσσερις ομάδες που πρόκειται να συμμετέχουν στην Moto2. Επίσης, μιλάμε με ομάδες από το Ισπανικό Πρωτάθλημα και με δύο ομάδες από τη Γερμανία. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι άλλα εθνικά Πρωταθλήματα, εκτός του Ισπανικού θα επιτρέψουν τη συμμετοχή πρωτότυπων μοτοσυκλετών . Για τα GP πάντως, έχουμε επαφές με την Ajo Motorsport, με την G22 Racing και με την Stop And Go Racing. Οπως βλέπετε συζητάμε με αρκετές ομάδες."

 

Γιατί ήταν σημαντική για εσάς η συμμετοχή στο Ισπανικό Πρωτάθλημα;

 

"Σαν κατασκευαστής είναι σημαντικό να βλέπεις τη μοτοσυκλέτα σου μέσα στους αγώνες. Οι δομικές από μόνες τους δεν επιτρέπουν ασφαλή συμπεράσματα. Ο ανταγωνισμός δείχνει που πραγματικά βρίσκεσαι και τι πρέπει να βελτιώσεις. Προς το παρόν, ο μόνος θεσμός που μπορούμε να συμμετέχουμε είναι το Ισπανικό Πρωτάθλημα. Μόλις η μοτοσυκλέτα μας εμφανίστηκε στην Βαρκελώνη ο κόσμος αναγνώρισε την ποιότητα της δουλειάς μας. Η μοτοσυκλέτα δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένη, ούτε έχει εξελιχθεί πλήρως αλλά είναι φανερό ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η συμμετοχή μας θα είναι από τις πιο ανταγωνιστικές."

 

Ποιές ήταν εμπειρίες σας από τον αγώνα της Catalunya;

 

"Ο αγώνας πήγε καλύτερα από ότι περιμέναμε. Ο Diego Lozano, που είναι ένας εξαιρετικός αναβάτης, είχε σαφείς οδηγίες να μην πιέσει πολύ την μοτοσυκλέτα, διότι είναι η μοναδική που έχουμε. Κατετάγη 23ος, κάτι που ήταν ικανοποιητικό αν σκεφτεί κανείς ότι η μοτοσυκλέτα είναι γράψει μόλις 100 μέτρα πριν φύγει από το pit-box. Δυστυχώς, στον αγώνα είχαμε προβλήματα με τον συμπλέκτη, με αποτέλεσμα να αποσυρθούμε στον 13ο γύρο. Θα συνεχίσουμε στην Jerez και στην Valencia με την ομάδα Joe Darcey και τον Graeme Gowland για αναβάτη."

 

Η FTR συνεργάζεται με περισσότερες από 70 ομάδες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι Suzuki, Yamaha, Ducati και Team Roberts και έχει μεγάλη αγωνιστική εμπειρία.

Επόμενο άρθρο »

DE PUNIET: "Τυχερός που απέφυγα τον τραυματισμό."

« Προηγούμενο άρθρο

EDWARDS: Έτοιμος για επίθεση στον αγώνα της Valencia.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα