• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pernat: «Έκλεψαν» στο Silverstone
Η FIM έπρεπε να είχε κάνει έλεγχο
Νέα 27/08/2018 - 13:21

Πάρα πολλοί είναι αυτοί που λένε τη γνώμη τους, μετά από ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκο στα χρονικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Η πίστα του Silverstone και η εταιρεία που ανέλαβε να ασφαλτοστρώσει την πίστα δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και ο χτεσινός Γύρος ακυρώθηκε.

 

Ο γνωστός Carlo Pernat προσφέρει τη δική του οπτική για έναν Αγώνα που θα μείνει στην ιστορία, όμως για το λάθος τελείως λόγο...

 

«Πολύ άσχημα νέα για τους δυο τροχούς, μιας και την προηγούμενη φορά που δεν έγινε Αγώνας ήταν το 1980 στο Salzburg και τότε εξαιτίας χιονιού».

 

«Και τότε δεν μπορούσες να κάνεις κάτι, τώρα όμως είναι αδιανόητο να μην μπορείς να κάνεις Αγώνα στο Silverstone λόγω... νερού!»

 

«Είναι εξωπραγματικό και μαζί με την πίστα, μερίδιο ευθύνης έχει και η FIM. Η πίστα έκλεψε στην ασφαλτόστρωση ενώ η FIM απουσίαζε, ενώ έπρεπε να ήταν εκεί».

 

«Στην F1 για παράδειγμα, η FIA είναι αυτόνομη ενώ στη δική μας περίπτωση υπάρχει συσχετισμός FIM και Dorna».

 

«Πάντως η Dorna έκανε καλά που άφησε τους αναβάτες ν’ αποφασίσουν και όλοι, πλην του Miller όπως φαίνεται, δεν ήθελαν ν’ αγωνιστούν».

 

«Κερδισμένος απ’ όλο αυτό είναι ο Marquez και δεν λέω για το Πρωτάθλημα, αλλά σε αξιοπιστία. Ο Vale δεν ήταν στη συνάντηση των οδηγών, ενώ ο Marc ήταν».

 

Να σημειώσουμε ότι τόσο ο Dovizioso, όσο και ο Rossi απουσίαζαν από τη συνάντηση των οδηγών για την τελική απόφαση της ακύρωσης ή όχι του Αγώνα.

 

Ο πρώτος ισχυρίστηκε ότι δεν τον ενημέρωσαν (και ήταν χολωμένος), ενώ η οργάνωση διαβεβαίωνε ότι σχετικές ειδοποιήσεις είχαν σταλεί σε όλες τις ομάδες.

 

Στην περίπτωση του Rossi, ο Pernat - και κάποιοι Βρετανοί δημοσιογράφοι - ισχυρίζονται ότι επέλεξε ο ίδιος να μην πάει.

 

Υπάρχει και η ενημέρωση από Ιταλούς συναδέλφους, οι οποίοι τονίζουν ότι ούτε στον Valentino έφτασε η σχετική ενημέρωση.

 

Πάντως και στις δυο περιπτώσεις οι ομόσταυλοί τους έδωσαν κανονικά το παρών...

Επόμενο άρθρο »

Νεότερα για την υγεία του Rabat

« Προηγούμενο άρθρο

Στο Silverstone είναι σίγουροι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα