• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Τα στατιστικά
Θα κάνουν πάλι το 1-2 οι Ισπανοί;
Νέα 26/08/2018 - 09:23

- Ο Marquez έχει μια διαφορά 59β από τον δεύτερο στη βαθμολογία Rossi, που είναι και η μεγαλύτερη διαφορά μετά τους πρώτους 11 Αγώνες, από το 2014 όταν ο Marc ήταν 77β μπροστά από τον Pedrosa.

 

- Ο Marquez τερμάτισε στην Αυστρία στο βάθρο για 5ο συνεχόμενο Αγώνα. Πέρυσι ήταν η προηγούμενη φορά που είχε πέντε συνεχόμενα βάθρα. Έξι συνεχόμενες παρουσίες στο βάθρο είχε το 2014 στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Στην Αυστρία είχαμε το τρίτο φετινό 1-2 Ισπανών οδηγών (Austin και Βαρκελώνη οι άλλες δυο φορές) και το 46ο στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Ο Dovi πήρε στην Αυστρία το 87ο βάθρο της καριέρας του κι έχει δυο λιγότερα από τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Luigi Taveri και τον δυο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Casey Stoner.

 

- Πέρυσι, ο Dovi έγινε ο τέταρτος αναβάτης στην ιστορία που κερδίζει Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας τόσο στο Silverstone, όσο και στο Donington Park. Οι άλλοι τρεις είναι ο Wayne Gardner, ο Casey Stoner και ο Valentino Rossi.

 

- Ο Crutchlow πήρε στην Αυστρία το καλύτερό του αποτέλεσμα (4ος), απ’ όταν τερμάτιζε στην ίδια θέση στον Αγώνα της Βαρκελώνης.

 

- Ο Petrucci τερμάτισε 5ος στην Αυστρία και ανέβηκε στην πρώτη θέση για το πρωτάθλημα των ανεξάρτητων οδηγών. Είναι ο τρίτος διαφορετικός οδηγός που τίθεται επικεφαλής, μετά τους Crutchlow και Zarco.

 

- Ο Valentino Rossi πήρε την 6η θέση στην Αυστρία, τη χειρότερή του φετινή μετά την 19η που πήρε στην Αργεντινή όταν τον έριξε ο Marc Marquez.

 

- 21 Αγώνες χωρίς νίκη η Yamaha κι αν δεν κερδίσει στο Silverstone, θα ισοφαρίσει το απόλυτο αρνητικό της σερί χωρίς νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Τις 22 που είχε το 1997 (15 Αγώνες) και το 1998 (πρώτους 7).

 

- Για 11 συνεχόμενους Αγώνες λείπει από το βάθρο των νικητών ο Dani Pedrosa. Την τελευταία φορά που είχε μείνει χωρίς βάθρο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν το 2001, όταν έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία. Αν δεν πάρει βάθρο ούτε στο Silverstone, τότε αυτό (οι 12 συνεχόμενοι Αγώνες) θα είναι το μεγαλύτερο αρνητικό σερί της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Ο Vinales, που πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία στο Silverstone το 2016 με Suzuki, τερμάτισε 12ος στην Αυστρία. Πρόκειται για το χειρότερό του αποτέλεσμα, απ’ όταν ήταν 12ος στην Valencia πέρυσι.

 

- Δυο από τους πέντε νεοφερμένους στη μεγάλη κατηγορία φέτος, έχουν καταφέρει να πάρουν νίκη στο Silverstone: ο Takaaki Nakagami το 2017 και ο Tom Luthi το 2016. Και οι δυο τους αγωνίζονταν τότε στην Moto2.

Επόμενο άρθρο »

Silverstone MotoGP: Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Εμπιστεύομαι τους άλλους

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα