• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Στο άγνωστο Silverstone!
Με τέσσερεις επιλογές γομών μπροστά/πίσω
Νέα 20/08/2018 - 23:44

Στη μεγαλύτερη πίστα του Ημερολογίου Αγώνων, στο Silverstone με μήκος 5,9 χλμ, συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Εκεί, οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Michelin είναι μεγάλες, με δεδομένο ότι η άσφαλτος είναι καινούργια.

 

Εδώ και 22 χρόνια είχε να περαστεί νέα άσφαλτος στην πίστα, με την Michelin να μην έχει την ευκαιρία να τη δοκιμάσει σε κάποιο τεστ.

 

Επομένως και οι επιλογές των ελαστικών θα είναι διαφορετικές απ’ ότι συνήθως.

 

Έτσι, οι αναβάτες θα έχουν τέσσερεις (αντί για τρεις, όπως συνήθως) επιλογές γομών για τα σλικ ελαστικά: μαλακά, μεσαία και δυο σκληρά.

 

Για τα μπροστινά, η μαλακή γόμα είναι ασύμμετρη με πιο ενισχυμένη τη δεξιά πλευρά, μιας και η πίστα έχει 10 δεξιές και 8 αριστερές στροφές.

 

Για τα πίσω, όλες οι γόμες είναι ασύμμετρες, ενώ σε περίπτωση βροχής οι οδηγοί θα διαλέξουν ανάμεσα σε μαλακές και μεσαίες γόμες.

 

Τα βρόχινα μπροστινά ελαστικά της Michelin θα είναι συμμετρικά, ενώ ασύμμετρα θα είναι οι πίσω επιλογές.

 

«Μπροστά μας έχουμε άλλη μια μεγάλη πρόκληση, στην πιο μεγάλη πίστα του Ημερολογίου που έχει νέα άσφαλτο, στην οποία δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε δοκιμές».

 

«Έχουμε πληροφόρηση από τους ανθρώπους της πίστας αλλά και από άλλους κι έτσι είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε τις σωστές γόμες για τη νέα άσφαλτο».

 

«Από την αρχή της χρονιάς αποφασίσαμε ότι θα έχουμε τέσσερεις επιλογές που θεωρούμε ότι θα είναι αρκετές για να κάνουν τις επιλογές τους οι οδηγοί», σχολίασε ο Piero Taramasso.

Επόμενο άρθρο »

O Baz στη θέση του Polyccio

« Προηγούμενο άρθρο

Tardozzi: Είμαι μπερδεμένος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα