• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Δεν υπάρχει στρατηγική!
Απλά έτσι έρχονται τα πράγματα
Νέα 10/08/2018 - 22:25

Ο Andrea Dovizioso είναι μπροστά σε μια χρυσή ευκαιρία να διπλασιάσει τις νίκες του μετά την επικράτησή του στην Τσεχία πριν από μια εβδομάδα.

 

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Ιταλός έχει την καλύτερη μοτοσυκλέτα για ν’ αντιμετωπίσει την stop-and-go πίστα της Αυστρίας.

 

Και παρά το ότι η διαφορά του από τον Marquez και την κορυφή είναι μεγάλη, οι βαθμοί και το ψυχολογικό αβαντάζ μιας νίκης δεν πρέπει να υποτιμούνται.

 

Για τον Dovi η πρώτη ημέρα δεν έκρυβε εκπλήξεις:

 

«Ξέραμε ότι θα ήμασταν γρήγοροι, όπως και το ότι ο Marc θα δούλευε πάνω σε λεπτομέρειες για να είναι κοντά μας. Το περίμενα να ξεκινούσαμε έτσι».

 

Για την ώρα η υπόθεση «νίκη» δείχνει να παίζεται ανάμεσα στην Ducati και στην Honda.

 

«Ναι... η Yamaha και η Suzuki ξεκίνησαν και είναι πολύ πίσω. Είχαν κάποια προβλήματα, αλλά και το απόγευμα τα πράγματα χειροτέρευσαν».

 

Η κουβέντα επιστρέφει στον Marc:

 

«Τον περίμενα γρήγορο. Ξέρει ότι σε πίστες που δεν είναι πολύ ανταγωνιστικός, πρέπει να ξεκινήσει επιθετικά και να δουλέψει σκληρά. Όπως έκανε σήμερα».

 

Όμως και η Ducati δεν μένει με σταυρωμένα χέρια.

 

«Ναι, νομίζω ότι μόνο εμείς και η Honda δείξαμε ότι ήμαστε με το καλημέρα πιο γρήγοροι σε σχέση με πέρυσι».

 

Το πρωί ο Dovi δοκίμασε τόσο το μαλακό πίσω ελαστικό, όσο και το μεσαίο με το οποίο βγήκε στην πίστα τα τελευταία λεπτά.

 

«Το μαλακό φέτος έχει διαφορές με πέρυσι και ήθελα να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερους γύρους μ’ αυτό».

 

«Δεν ήθελα όμως να βάλω δυο μαλακά σήμερα και γι’ αυτό στο τέλος χρησιμοποιήσαμε το μεσαίο. Θέλαμε να τα συγκρίνουμε κιόλας».

 

Τέλος, του θύμισαν τη φοβερή μάχη που είχε με τον Marquez το 2017 στην Αυστρία και τον ρώτησαν αν θα εφάρμοζε την ίδια στρατηγική στο τέλος, όπως πέρυσι.

 

«Ειλικρινά η στρατηγική α λα Dovi όπως την έχουν χαρακτηρίσει δεν υπάρχει γιατί απλά δεν υπάρχει στρατηγική! Απλά έτσι έρχονται τα πράγματα, απλά συμβαίνουν».

 

«Προσαρμόζομαι στις διάφορες συνθήκες και δεν προετοιμάζω κάτι από πριν. Δεν φτιάχνω στρατηγική και δεν πέφτουν οι άλλοι θύματα στο σχεδιασμό μου».

 

«Απλά σε μια μάχη στο τέλος πρέπει να κάνεις τη σωστή μανούβρα για να βγεις νικητής, αλλά δεν θέλω να βρίσκομαι σε τέτοια κατάσταση, να δίνω μάχες στο τέλος».

 

«Αυτές οι συνθήκες έχουν έρθει και τις έχω διαχειριστεί, όμως δεν θέλω να φτάνω να δίνω μάχες στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου».

Επόμενο άρθρο »

Petrux: Ακολουθούσα τον Dovi

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Επί ίσοις όροις!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα