• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno test : O Marquez στην “pole”
Συνεχείς αλλαγές στις πρώτες θέσεις
Νέα 06/08/2018 - 19:39

Ο Marc Marquez και η Honda βρίσκονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων του επίσημου τεστ της IRTA που έγινε σήμερα στο Μπρνο. Ο Ισπανός έκανε 77 γύρους στην πίστα των 5,403 μέτρων, τους περισσότερους από κάθε άλλον από τους 20 οδηγούς που συμμετείχαν στις δοκιμές. Ο ταχύτερός του γύρος με χρόνο 1'55.209 έγινε στον 67ο γύρο, ενώ μέχρι το τέλος σημείωνε χρόνους κάτω από το 1'56'', ενώ να θυμίσουμε ότι στον χθεσινό Αγώνα ο ταχύτερος γύρος ήταν 1΄56.640 και μάλιστα με θερμοκρασία ασφάλτου πιο χαμηλή από τους 48 βαθμούς που έφθασε σήμερα.

Η Honda είχε και πάλι στη διάθεση των εργοστασιακών οδηγών της την μαύρη μοτοσυκλέτα που είδαμε στην Βαρκελώνη, με αρκετά νέα πράγματα για δοκιμές, κάποια από τα οποία θα χρησιμοποιηθούν φέτος, ενώ κάποια άλλα δοκιμάζονται ενόψει της επόμενης χρονιάς.

Ο Dani Pedrosa και η δική του Honda είχαν περάσει στην 1η θέση μια ώρα νωρίτερα, αλλά τελικά έμειναν στην 3η, 0.190 του δευτερολέπτου πίσω από τον ομόσταυλο.

Ο Johann Zarco με τη δορυφορική του Yamaha ανέβηκε στην 2η θέση, με χρόνο 1΄55.342. Ο Γάλλος παρά το ότι δεν είχε τίποτε νέο να δοκιμάσει, έκανε 71 γύρους, τους περισσότερους μετά τον Marquez και σίγουρα εντυπωσίασε με την ταχύτητά του.

Ο Andrea Dovizioso μετά τη χθεσινή του νίκη με την Ducati, έκανε μόνο 40 γύρους, αφού δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο να δοκιμάσουν και με 1'55.517 που τον είχε φέρει για πολλή ώρα στην 1η θέση, έμεινε 4ος, αφού δεν μπήκε στο τέλος των δοκιμών. Το ίδιο έκανε και ο ομόσταυλός του Jorge Lorenzo που έγραψε τελικά τον 5ο χρόνο.

Η Honda του Cal Crutchlow με τελική 311.7χλμ/ώρα στην 6η θέση των χρόνων, υστερεί μόνο κατά 0.5 από την Ducati του Dovi και δείχνει ότι οι Ιάπωνες έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά το θέμα αυτό και θέλουν να φθάσουν και να περάσουν τους Ιταλούς.

ΟValentino Rossi έκανε 51 γύρους και έχει τον 7ο χρόνο, χωρίς να έχει να δοκιμάσει κάτι πραγματικά νέο, εκτός από μικρές βελτιώσεις, με στόχο να μην χάσουν πάρα πολύ στη δύσκολη για αυτούς Αυστρία, όπου θα βρεθούν σε 3 μέρες. Ο ομόσταυλός του Maveric Vinales αποφασίστηκε να μην συμμετάσχει λόγω πόνου στον ώμο, μετά τη χθεσινή του πτώση.

Ο Danillo Petrucci με την εργοστασιακή του Ducati, έκανε μόνο 34 γύρους, καθώς αναγκάστηκε να τελειώσει νωρίς το πρόγραμμα δοκιμών που είχε, αφού έχασε έναν κινητήρα! Τελικά έμεινε στην 8η θέση.

Ο Alex Rins δοκίμασε νέο πλαίσιο στην Suzuki του και ανέβηκε στην 9η θέση, συμπληρώνωντας 62 γύρους. Ο ομόσταυλός του Andrea Iannone που δεν δοκίμασε το νέο πλαίσιο, αναγκάστηκε να τελειώσει πρόωρα το τεστ, λόγω μιας πτώσης που του έφερε πόνο στον ώμο, χωρίς ευτυχώς να έχει κάποιο σπάσιμο.

Στην 10η θέση στο τέλος της ημέρας, μετά από 65 γύρους, βρίσκουμε τον Hafizh Syahrin και την Yamaha του.

Ο Aleix Espargaro που δοκίμαζε κάτι πρωτοποριακό στην Aprilia, έκανε μόνο 26 γύρους και έμεινε 12ος. Ο ομόσταυλός του Scott Redding είναι μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω στην 16η θέση.

Ο Bradley Smith ήταν ο μόνος εκπρόσωπος της ΚΤΜ που έχει τραυματίες και τον Pol Espargaro και τον δοκιμαστή Mika Kallio. Ο βρετανός συμπλήρωσε 68 γύρους και έχει τον 13ο χρόνο.

Οι Rookies Nakagami & Morbidelli με τις δορυφορικές Honda συμπλήρωσαν τη 15αδα.

Ο Jack Miller από την πλευρά του έκανε μόλις 13 γύρους, αφού τον εγκατέλειψε ο κινητήρας του και η 2η μοτοσυκλέτα είχε ήδη προετοιμαστεί και φορτωθεί για την Αυστρία.

 

Στο συνοδευτικό αρχείο οι τελικοί χρόνοι του τεστ: 

Επόμενο άρθρο »

Ο Marc Marquez γιορτάσε το 100ο του MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

Brno Test: Τελικοί χρόνοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα