• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Κέρδισα βλέποντας...
...τις μεγάλες οθόνες στην πίστα!!
Νέα 05/08/2018 - 22:52

Ο Andrea Dovizioso επέστρεψε στις νίκες σήμερα, κάνοντας ένα τέλειο Σ/Κ στο Brno όπου πήρε την pole και τους 25 βαθμούς.

 

Κάποιοι θα έλεγαν ότι η κρίση των προηγούμενων Αγώνων έφτασε στο τέλος της. Όχι όμως και ο Dovi, γιατί απλά δεν πιστεύει ότι περνούσε «κρίση».

 

«Μετά τις έξι νίκες πέρυσι, πολλοί περίμεναν να συνεχίσω να νικάω κι επειδή κέρδισα μόνο στο Qatar έλεγαν ότι περνάω κρίση».

 

«Για μένα όμως η Ducati φέτος είναι καλύτερη από την περσινή, έχει βελτιωθεί κι έχουμε επιβεβαιώσει τη θέση μας».

 

Σήμερα ο Dovi κέρδισε την «μελλοντική dream-team» των Marquez-Lorenzo, όπως έχουν χαρακτηρίσει το δίδυμο της Repsol Honda για το 2019-2020.

 

«Σίγουρα είμαι χαρούμενος. Διαχειρίστηκα σωστά την κατάσταση, έγιναν σκληρές μάχες και πάντα είχα την απάντηση. Δεν είχα προβλήματα και αντιδρούσα σωστά».

 

Η στρατηγική του, η διαχείριση των ελαστικών του, το γενικότερο πλάνο του για τον Αγώνα λειτούργησε τέλεια.

 

«Δεν το είχα προαποφασίσει όμως τι θα κάνω! Από την αρχή ήξερα ότι θα είμαστε γύρω στους έξι οδηγούς, αλλά δεν είχα αποφασίσει ακόμα».

 

«Άρχισα να έχω κάποιες ποιο ξεκάθαρες ιδέες κοιτάζοντας τις μεγάλες οθόνες της πίστας. Τότε είδα κάποια ενδιαφέροντα πράγματα που με βοήθησαν».

 

«Προσπάθησα να ξεφύγω στην αρχή, αλλά δεν δούλεψε. Μετά ένοιωθα δίπλα μου τον Marquez, εκεί που νόμιζα ότι είχα κάνει διαφορά. Κι  από κοντά κι ο Jorge».

 

«Δεν ήξερα - σ’ εκείνο το σημείο - ποιες είναι οι αδυναμίες τους και που ήταν δυνατοί. Στη συνέχεια κατάλαβα ότι θα μπορούσα να παλέψω μαζί τους».

 

Κοιτάζοντας τη βαθμολογία, σίγουρα μετανιώνει για τα τρία «μηδενικά» σε Jerez, Le Mans και Montmelo.

 

«Ναι είναι λογικό.... χωρίς αυτά θα ήμουν μαζί με τον Marc. Κοιτάξτε όμως που είναι και ο Marc. Ακόμα και σε δύσκολες πίστες γι’ αυτόν, είναι μαζί μας».

 

«Η αλήθεια είναι ότι για να τον κερδίσουμε όλα πρέπει να λειτουργήσουν απολύτως σωστά κι ακόμα και τότε είναι περίπλοκο το πράγμα».

 

Αυτό σημαίνει ότι κάτι λείπει από την GP18, παρά το ότι προηγουμένως έλεγε ότι είναι βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι;

 

«Ακόμα δεν είμαι 100% ικανοποιημένος. Υπάρχει ένα θέμα που θέλουμε βελτίωση: δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα ελαστικά όσο καλύτερα θα μπορούσαμε».

 

«Αυτό το Σ/Κ όμως καταλάβαμε κάποια πράγματα κι έτσι ελπίζω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν στους επόμενους Αγώνες».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Κρίμα....

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Τι άλλο να κάνω;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα