• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Τις ρυθμίσεις του Rossi;
Έχουμε τελείως διαφορετικό στυλ
Νέα 05/08/2018 - 22:13

Το σημερινό Grand Prix δεν κράτησε ούτε έναν γύρο για τον Maverick Vinales, ο οποίος εξαιτίας του λάθους του Bradl, δεν πήρε βαθμούς για 1η φορά φέτος.

 

«Τουλάχιστον δεν τραυματίστηκα», ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού για ένα προβληματικό και με εντάσεις GP για τον ίδιο στην Τσεχία.

 

Τα λάθη στρατηγικής χτες και η κόντρα του με τον Ramon Forcada ήταν στα αρνητικά του τριημέρου.

 

Από την άλλη όμως, στο ζέσταμα έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο: «Μάλιστα έριξα σχεδόν ένα δευτερόλεπτο το χρόνο μου εκεί».

 

«Και άρχισα να είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορούσα να τα πάω καλά στον Αγώνα. Διάλεξα το σωστό ελαστικό και πίστευα ότι θα ήμουν πολύ ανταγωνιστικός».

 

Ο Vinales, σε αντίθεση με την άλλη εργοστασιακή Yamaha του Valentino Rossi, έβαλε το μαλακό πίσω ελαστικό για τον Αγώνα και όχι το σκληρό.

 

Τον ρώτησαν αν αξίζει να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα και την τηλεμετρία του Rossi.

 

«Αυτό που θα πω είναι ότι ο Rossi κι εγώ έχουμε τελείως διαφορετικό στυλ και δεν θα με βοηθούσαν οι ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του. Πρέπει να πάρω άλλο μονοπάτι».

 

Και συνεχίζει γενικά για την Μ1:

 

«Δεν είναι μόνο τα ηλεκτρονικά. Πρέπει να βελτιωθούμε παντού, από τα φρένα μέχρι την επιτάχυνση. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

 

«Ελπίζω να βρω πάλι την αυτοπεποίθηση που έχασα. Πέρυσι εδώ ήμουν δυνατός, αλλά φέτος τα λάθη στις ΕΔ3 μας περιόρισαν».

 

Στις ΕΔ3 ο Vinales ζήτησε να βγει δυο φορές με καινούργιο ελαστικό, αλλά η ομάδα είχε άλλη στρατηγική και τον άφησε με ένα καινούργιο.

 

Ήταν το σημείο που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του με τον Forcada. Δεν πέρασε στους 10 καλύτερους και μπήκε στις ΚΑΤ1.

 

Εκεί, χρησιμοποίησε το τελευταίο μεσαίο μπροστινό (καινούργιο) ελαστικό που είχε και δεν είχε άλλο για τις ΚΑΤ2 και γι’ αυτό έμεινε 12ος με χειρότερο χρόνο απ’ ότι στις ΚΑΤ1.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Τι άλλο να κάνω;

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Χρησιμοποίησα το μυαλό!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα