• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno MotoGP: Αγώνας
Άντεξε και πήρε τη νίκη ο Dovi!
Νέα 05/08/2018 - 16:14

Απολαυστικός και ο Αγώνας της μεγάλης κατηγορίας, με τη βροχή να μην κάνει την εμφάνισή της και την έντονη συννεφιά να κρατά σε χαμηλά επίπεδα τη θερμοκρασία.

 

Ήταν μάλιστα σημαντικά χαμηλότερη η θερμοκρασία από τους 52 και 53 βαθμούς που είχαμε χτες στην άσφαλτο. Σήμερα ήταν περίπου στους 40.

 

Σε αυτές τις συνθήκες ήταν τρεις οδηγοί που κατάφεραν να ξεχωρίσουν στο τέλος, έχοντας κρατήσει σε καλή κατάσταση τα ελαστικά τους.

 

Σ’ αυτόν τον τομέα, οι αναβάτες που κατάφεραν να κάνουν τα σκληρά ελαστικά της Michelin να δουλέψουν, απέκτησαν κι ένα σημαντικό προβάδισμα.

 

Με αυτές τις επιλογές μπροστά και πίσω ήταν οι πέντε από τους πρώτους έξι οδηγούς του Αγώνα σήμερα.

 

Οι τρεις που ξεχώρισαν στο τέλος ήταν οι Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo και Marc Marquez, οι μόνοι που γύριζαν στο 1:56 στον τελευταίο γύρο.

 

Στο τέλος φάνηκε ότι οι Ducati είχαν το κάτι παραπάνω, με δυνατά σημεία τους τα φρένα και την επιτάχυνση.

 

Ο Marquez τα έδωσε όλα, αλλά τελικά τερμάτισε στην τρίτη θέση μεγαλώνοντας όμως και πάλι τη διαφορά του στη βαθμολογία. Αυτός ήταν και ο στόχος του.

 

Η νίκη παίχτηκε ανάμεσα στους Dovizioso και Lorenzo, οι οποίοι δεν έχουν και τις καλύτερες μεταξύ τους σχέσεις.

 

Ο Jorge δεν ξεκίνησε με τον εκρηκτικό τρόπο των άλλων GP και κράτησε το ελαστικό του για την τελική μάχη.

 

Έδωσε μάχες στο τέλος με τον Marquez και ήταν εκεί που ο Dovi κέρδισε λίγα μέτρα για να πάρει την πρώτη του νίκη μετά το Qatar φέτος.

 

Ο Ιταλός, μετά την pole χτες, κατάφερε να πάρει τη νίκη σήμερα κάνοντας και πάλι έναν πολύ καλά μελετημένο Αγώνα.

 

Με αρωγό του την Desmosedici που δεν φθείρει τόσο πολύ τα ελαστικά της, ο Dovi κέρδισε στον 100ο του Αγώνα με την Ducati, σε μια πίστα που οι κόκκινοι δεν είχαν βάθρο από το 2010!

 

Ο ίδιος επισήμανε στο parc ferme τις δυσκολίες με τη φθορά του πίσω ελαστικού. Ήταν στο όριο, αλλά η στρατηγική του στο τέλος του χάρισε τη σπουδαία αυτή νίκη.

 

Πίσω τους, όπως και πέρυσι, ο Valentino Rossi κέρδιζε τον Cal Crutchlow στη μάχη για την 4η θέση.

 

Ο Vale - ο μόνος με το μεσαίο μπροστά - όσο το πίσω λάστιχό ήταν σε καλή κατάσταση είχε το ρυθμό και ήταν απειλητικός, οδηγώντας για λίγο τον Αγώνα.

 

Παρά τις χαμηλότερες σε σχέση θερμοκρασίες όμως, στους 3-4 τελευταίους γύρους δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει τις Ducati και την Honda.

 

Με την 4η θέση του όμως, κατάφερε να γράψει ένα νέο ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος στην ιστορία των GP που φτάνει τους 6,000 βαθμούς!

 

Δυνατό ρυθμό είχε και ο Cal Crutchlow, αλλά στο τέλος δεν είχε τα παραπάνω δέκατα που ήθελε για να μείνει κοντά στους πρώτους.

 

Στην έκτη θέση ήταν ο Danilo Petrucci πάνω από 2’’ μπροστά από τον Johann Zarco που ήταν από τους ελάχιστους με το συνδυασμό μεσαίο-μαλακού.

 

Όγδοος και 7,5’’ από τον πρώτο ο Dani Pedrosa ενώ τη δεκάδα έκλεισε η καλύτερη Suzuki σήμερα, αυτή του Andrea Iannone.

 

Αν και αρκετά καλός στο ζέσταμα σήμερα το πρωί, ο Vinales φεύγει απογοητευμένος από το Brno καθώς έπεσε στην αρχή του Αγώνα.

 

Ήταν μια τριπλή πτώση, μαζί με τους Bradl και Smith που άφησε απογοητευμένο τον Ισπανό που δεν πήρε βαθμούς σε Αγώνα για πρώτη φορά φέτος.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Χρησιμοποίησα το μυαλό!

« Προηγούμενο άρθρο

Brno Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα