• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: Συνέντευξη Τύπου
Marquez VS Yamaha
Νέα 02/08/2018 - 21:09

Οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας στο φετινό Πρωτάθλημα, μέχρι στιγμής, έδωσαν το παρών στη σημερινή συνέντευξη τύπου, μαζί με τους Petrucci, Bautista και Abraham.

 

Όπως πάντα, αυτός που ξεκινάει πρώτος είναι ο οδηγός που έχει την πρώτη θέση στη βαθμολογία και αυτός είναι ο Marc Marquez.

 

«Το καλοκαιρινό διάλειμμα ήταν καλό, όπως πάντα. Είχαμε χρόνο να ξεκουραστούμε και ν’ αναλύσουμε το πρώτο μισό της χρονιάς».

 

«Τα πήγαμε καλά, αλλά κάναμε και μερικά λάθη που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Τώρα επιστρέφουμε και πρέπει να έχουμε την ίδια νοοτροπία όπως πριν».

 

«Ελπίζω να ξεκινήσουμε με θετικό τρόπο, να αποκτήσουμε γρήγορα καλή αίσθηση και να πετύχουμε τα ίδια αποτελέσματα».

 

Ο Marquez έχει ένα πλεονέκτημα 46 βαθμών από τον δεύτερο στη βαθμολογία, Valentino Rossi, ωστόσο ο Ισπανός δεν έχει καμμία διάθεση να χαλαρώσει.

 

«Είναι καλό που έχουμε το πλεονέκτημα αυτό, όμως η χρονιά έχει ακόμα δρόμο και πρέπει να κρατήσουμε την ίδια νοοτροπία. Η Yamaha συνεχώς βελτιώνεται».

 

«Πρέπει να παραμείνουμε το ίδιο γρήγοροι και συγκεντρωμένοι. Θα υπάρξουν δύσκολες πίστες για εμάς αλλά θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση όπως το κάναμε και στο πρώτο μισό».

 

Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στον Valentino Rossi που έκανε μια σύντομη αποτίμηση του πρώτου μισού της χρονιάς, που πήρε 5 βάθρα.

 

«Εν μέρει είμαι χαρούμενος. Πέντε φορές στο βάθρο δεν είναι κι άσχημα για τους πρώτους εννέα Αγώνες».

 

«Και η δεύτερη θέση στη βαθμολογία δεν είναι άσχημη, το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν είμαι γρήγορος για να διεκδικήσω τη νίκη».

 

Στη συνέχεια αναγνώρισε ότι η διαφορά του από τον Marquez είναι «...αρκετά μεγάλη» αλλά παραδέχτηκε κιόλας ότι έχει υπάρξει πρόοδος.

 

«Στο πρώτο μισό όλη η ομάδα κατάφερε να βελτιώσει την ισορροπία της μοτοσυκλέτας και είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, αλλά ακόμα πρέπει να κατανοήσουμε τον τρόπο για να γίνουμε πιο γρήγοροι».

 

Τον ρώτησαν και για τις πολυαναμενόμενες αναβαθμίσεις που εδώ και πάρα πολύ καιρό περιμένουν οι οδηγοί της Yamaha.

 

«Θα έχουμε κάτι στο τεστ της Δευτέρας στο Brno, αλλά δεν θα είναι κάτι πολύ μεγάλο. Όπως φαίνεται χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο».

 

«Δουλεύουν σκληρά στην Yamaha αλλά χρειαζόμαστε χρόνο. Κοιτάμε διάφορους τομείς, αλλά το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στα ηλεκτρονικά».

 

Όσο για τον Vinales; Ο Ισπανός είναι τρίτος στη βαθμολογία και φτάνει στο Brno με δυο συνεχόμενα βάθρα σε Ολλανδία και Γερμανία.

 

«Αγώνα με τον Αγώνα νοιώθω καλύτερα και είναι πολύ σημαντικό που κατανοώ καλύτερα τη μοτοσυκλέτα», σχολιάζει.

 

«Χρειάζεται όμως να κάνουμε το επόμενο βήμα, να βελτιωθούμε κι άλλο για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».

 

«Για να μπορώ να πιέζω στο όριο. Έχουμε πολλά προς βελτίωση, αλλά έχουμε και μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα κι αν βρούμε το κάτι παραπάνω, θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

 

«Οδηγούμε τη μοτοσυκλέτα μας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο κι απλά χρειάζεται να κάνουμε άλλο ένα βήμα».

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τα αποτελέσματα των δυο τελευταίων Αγώνων αλλά και με το κλίμα στο box κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».

 

Το Grand Prix του Brno ξεκινά αύριο με τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά το πρωί. Δείτε εδώ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του τριημέρου.

Επόμενο άρθρο »

H Vespa Primavera γιορτάζει

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Στο σωστό δρόμο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα