• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Διάλειμμα Τέλος!
Στην Τσεχία ξεκινά το 2ο μισό της σεζόν
Νέα 31/07/2018 - 11:11

Το σύντομο καλοκαιρινό διάλειμμα φτάνει στο τέλος του και όλοι προετοιμάζονται για την επιστροφή των αναβατών μέσα στις πίστες, αρχής γενομένης με το Γύρο στο Brno.

 

Το πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρώθηκε με μια σπουδαία νίκη του Marc Marquez στην πίστα του Sachsenring, με τον Ισπανό να ανεβάζει τη διαφορά του από τον 2ο στους 46β.

 

Όμως ο επόμενος Αγώνας δεν γίνεται σε μια πίστα που κυριαρχεί ο Marquez, ο οποίος μετρά δυο νίκες εκεί: μια το 2013 στο στεγνό και μια πέρυσι στο βρεγμένο.

 

Η ευκαιρία των αντιπάλων του ν’ αντεπιτεθούν είναι μεγάλη, καθώς στο Brno είναι δυνατοί τόσο ο Dani Pedrosa, όσο και οι Jorge Lorenzo και Valentino Rossi.

 

Ο Dani έχει καλές μνήμες από την πίστα, ύστερα από την εκπληκτική του μάχη και νίκη επί του Lorenzo το 2012 αλλά και τη νίκη του το 2014 που σταμάτησε το σερί νικών του Marquez.

 

Ο Lorenzo από την άλλη έχει κερδίσει τον Αγώνα της Τσεχίας το 2015 αλλά και το 2010, ενώ οι δυο τους βρίσκονται πολύ συχνά στο βάθρο των νικητών του Brno.

 

Το αν θα καταφέρει να πάρει ο Lorenzo την τρίτη του νίκη με Ducati, ή αν ο Dani θα πάρει την πρώτη του νίκη για φέτος, μένει να το δούμε αυτή την Κυριακή.

 

Εν τω μεταξύ, στη Yamaha το αρνητικό σερί χωρίς νίκη συνεχίζεται. Πάντως το Brno είναι μια καλή πίστα για τους μπλε και ειδικά για τον Valentino.

 

Εκεί, το 1996, ο Rossi κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της μεγαλειώδους καριέρας του (125cc). Ήταν η πρώτη από τις εφτά νίκες που μετρά στην Τσεχία.

 

Δυνατός στην πίστα αυτή είναι και ο Maverick Vinales, με τους δυο αναβάτες της Yamaha να θέλουν να βάλουν στοπ στο χειρότερο σερί χωρίς νίκες της ομάδας από το 2002.

 

Στους δορυφορικούς αναβάτες ο Johann Zarco συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα, ωστόσο οι τελευταίοι Αγώνες ήταν δύσκολοι για τον Γάλλο που ψάχνει να βρει τη φόρμα του.

 

Σε καλή κατάσταση, αντίθετα, είναι ο Danilo Petrucci, ο οποίος φτάνει στην Τσεχία μετά τη δυνατή του παρουσία στο Γερμανικό GP πριν από τρεις εβδομάδες.

 

Από την άλλη τη δική του αντεπίθεση θέλει να ξεκινήσει στο Brno ο Cal Crutchlow, με τον Βρετανό να έχει κερδίσει τον Αγώνα εκεί (στο βρεγμένο) το 2016.

 

Η 11η θέση και οι 5β που πήρε ο Hafizh Syahrin, επέτρεψαν στον οδηγό από την Μαλαισία να περάσει 1ος στη μάχη για τον Τίτλο του καλύτερου νεοφερμένου.

 

Έτσι, ο τραυματίας Morbidelli, υποχώρησε στη 2η θέση αλλά επιστρέφει στη δράση στην Τσεχία, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις στους 3β.

 

Από την άλλη, μετά από τέσσερεις Αγώνες χωρίς βαθμούς, ο Takaaki Nakagami θέλει να μπει και αυτός δυναμικά στη μάχη, παίρνοντας ένα καλό αποτέλεσμα στην Τσεχία.

 

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον αυτό το Σ/Κ, καθώς απομένουν 10 Αγώνες μέχρι το τέλος και την ανακήρυξη του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Σεβασμός στο Brno

« Προηγούμενο άρθρο

Suzuka 8 Ώρες: Μεγάλη νίκη για την Yamaha R1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα