• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Suzuka 8 Ώρες: Μεγάλη νίκη για την Yamaha R1
4η συνεχόμενη νίκη της εργοστασιακής ομάδας
Νέα 29/07/2018 - 23:45

Η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha με τους Alex Lowes, Michael van der Mark και Katsuyuki Nakasuga, πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη. Οι τρεις τους οδήγησαν άψογα την Yamaha R1, συμπληρώνοντας 199 γύρους, στις 8 Ώρες του τελευταίου φετινού Αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Ο Αγώνας αυτός έχει τεράστια σημασία για τα Ιαπωνικά εργοστάσια και δίνουν πολύ μεγάλο βάρος στη νίκη, που την έχουν χαρακτηρίσει στο παρελθόν σημαντική όσο ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο MotoGP!!!

H εργοστασιακή Honda με τους Takaaki Nakagami, Takumi Takahashi & Patrick Jacobsen, πήρε τη 2η θέση με διαφορά 30'' παρά το ότι η Honda CBR1000RR SP2 μπήκε 6 φορές για pit stop, έναντι 8 της R1.

Η Kawasaki που είχε ξεκινήσει από την Pole Position με μεγάλο ατού τον Johnny Rea, αλλά και τους Leon Haslam & Kazuma Watanabe, αρκέστηκε στην 3η θέση, ένα γύρο πίσω από τους νικητές. Η ZX-10RR μπήκε και αυτή 8 φορές στα πιτς για καύσιμα και αλλαγή οδηγού.

Η Suzuki είδε μια ιδιωτική της ομάδα, με τους Ogata, Watanabe & Bridewell να φέρνει το καλύτερο αποτέλεσμα – την 4η θέση - ανάμεσα στις πολλές GSX-R1000 που συμμετείχαν στον Αγώνα. Η ομάδα Yoshimura, με τον Sylvain Guintoli πήρε την 10η θέση.

Και οι τρεις πρώτες ομάδες του 8ωρου αγώνα έτρεξαν με ελαστικά της Bridgestone.

Από τις ομάδες που διεκδίκησαν τον Τίτλο στο Πρωτάθλημα World Endurance, η Honda FCC TSR τερμάτισε 5η και οι Josh Hook, Freddy Foray & Alan Techer αναδείχτηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές! Η Yamaha GMT94 ακολούθησε στην 6η θέση, με τους Mike Di Meglio, Niccolo Canepa & David Checa, μένοντας 2η στη βαθμολογία. 

Τα αποτελέσματα εδώ: https://www.fimewc.com/wp-content/uploads/2018/07/10_Suz18_ProvisionalRaceRanking.pdf

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Διάλειμμα Τέλος!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK, Suzuka 8 Ώρες: Ο Rea στην pole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα