• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SEPANG 250cc: Νικητής ο Aoyama.
Ο Ιάπωνας πολύ κοντά στον Τίτλο.
Νέα 25/10/2009 - 09:33

Ο Hiroshi Aoyama ήταν ο νικητής του εκπληκτικού αγώνα των 250cc στην πίστα της Sepang, μετά από μια φοβερή μάχη με τον Marco Simoncelli, που τερμάτισε τελικά τρίτος με τη χρήση του photo finish.

 

Ο Simoncelli έκανε καταπληκτική εκκίνηση και από την 8η θέση του grid κατάφερε να πιάσει τον Aoyama, με τον Jules Cluzel να οδηγεί τον αγώνα σε πρώτη φάση.

 

Ο Cluzel σημείωσε τελικά πτώση στο 10ο γύρο, αφήνοντας ξεκάθαρο το πεδίο για τους δύο διεκδικητές του Τίτλου. Ο Aoyama πίεσε δυνατά, γράφοντας νέο ρεκόρ γύρου, με χρόνο 2’07.597 και μέσα σε τρεις γύρους κατάφερε να αποσπαστεί τρία δευτερόλεπτα από τον Simoncelli, ο οποίος δεχόταν την πίεση του Barberá για τη δεύτερη θέση.

 

Ο Aoyama πήρε τελικά τη νίκη, με διαφορά σχεδόν 7 δευτερολέπτων και πλέον βρίσκεται 21 μπροστά από τον Simoncelli για το φετινό Τίτλο. Ο Ιταλός τερμάτισε στο νήμα μαζί με τον Barberá και τελικά το photo finish έδωσε τη δεύτερη θέση στον Ισπανό.

 

Αυτό το αποτέλεσμα δίνει σημαντικό προβάδισμα στον Aoyama για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, αφού ο Ιάπωνας αρκεί να τερματίσει από τη δέκατη θέση και πάνω στον τελευταίο αγώνα της Valencia, ώστε να κατακτήσει τον Τίτλο.

 

Ο Barberá ανέβηκε τρίτος στην κατάταξη, με τον Álvaro Bautista (Mapfre Aspar Team) να σημειώνει πτώση στον ένατο γύρο.

 

Οι Mike di Meglio και Mattia Pasini επίσης σημείωσαν πτώση, ενώ οι Thomas Luthi (Emmi - Caffe Latte) και Héctor Faubel (Valencia CF - Honda SAG) συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Επόμενο άρθρο »

ROSSI: "Σπουδαίο Επίτευγμα"

« Προηγούμενο άρθρο

SEPANG 125cc: Κυρίαρχος ο Simon.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα