• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Καλύτερα προετοιμασμένη
Για το Γερμανικό GP
Νέα 10/07/2018 - 12:44

Στη μικρότερη πίστα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο Sachsenring, συνεχίζεται αυτό το Σ/Κ το Πρωτάθλημα και η Michelin δηλώνει απολύτως προετοιμασμένη.

 

Η μικρά αλλά τεχνική πίστα έχει μερικές πολύ γρήγορες, παρατεταμένες αριστερές στροφές που επιβαρύνουν πολύ τα ελαστικά.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που η Γαλλική εταιρεία φέρνει ασύμμετρα σλικ ελαστικά τόσο για το μπροστά μέρος, όσο και για το πίσω.

 

Οι γόμες θα είναι η μαλακή, η μεσαία και η σκληρή κι ενώ η αριστερή πλευρά θα είναι ενισχυμένη, η δεξιά θα έχει μια πάρα πολύ μαλακή γόμα.

 

Ο λόγος είναι για να μπορεί να ζεσταίνεται γρήγορα και να δίνει πρόσφυση και μια αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας στους αναβάτες.

 

Στο Sachsenring δεν αποκλείεται να βρέξει κι έτσι η Michelin είναι έτοιμη και γι’ αυτό το ενδεχόμενο, με μαλακά και μεσαία ελαστικά.

 

Σε περίπτωση βροχής, οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας θα έχουν στη διάθεσή τους συμμετρικά μπροστινά ελαστικά και ασύμμετρα πίσω, με πιο σκληρή την αριστερή πλευρά τους.

 

«Φέτος πάμε καλύτερα προετοιμασμένοι στο Sachsenring, μιας και πέρυσι δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την άσφαλτο», σχολιάζει ο Piero Taramasso.

 

«Τώρα όμως έχουμε πολλά δεδομένα και ετοιμάσαμε ελαστικά ειδικά σχεδιασμένα για τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας».

 

«Οι οδηγοί περνούν πολύ ώρα στ’ αριστερά κι έτσι η δεξιά πλευρά κρυώνει, γι’ αυτό χρειαζόμαστε ελαστικά με πολύ διαφορετική συμπεριφορά στις δυο πλευρές τους».

 

«Επιπλέον είναι μια πίστα που μπορεί να κάνει πολύ κρύο, αλλά μπορεί και ν’ ανεβάσει υψηλές θερμοκρασίες».

 

«Έτσι ετοιμάσαμε τα ελαστικά μας για όλες αυτές τις περιπτώσεις και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τα σωστά ελαστικά για κάθε περίσταση».

Επόμενο άρθρο »

Ο Sainz «λυπάται» τους οδηγούς του MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Το Γερμανικό GP προ των πυλών

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα