• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Petronas και Yamaha μαζί!
Ανακοινώνεται η συμφωνία στο Assen
Νέα 27/06/2018 - 14:34

Δεν ξέρουμε αν η παραπάνω φωτογραφία (έχουν κυκλοφορήσει διάφορες εκδοχές) έχει τα σωστά χρώματα της νέας δορυφορικής ομάδας της Yamaha.

 

Αυτό που γνωρίζουμε - και κυκλοφορεί έντονα ως φήμη εδώ και μερικές ώρες - είναι ότι στο Assen αναμένεται να ανακοινωθεί η σύσταση της νέας ομάδας.

 

Η Yamaha έχασε την Tech3 από την KTM αλλά φαίνεται ότι η Petronas-SIC βρήκαν τη λύση και θα έχουν την ομάδα τους στο σχηματισμό εκκίνησης του 2019.

 

Οι μπλε είχαν θέσει ως τελευταία ημερομηνία για παραγγελία των Μ1 μιας δορυφορικής ομάδας την 30ή Ιουνίου.

 

Από την άλλη, ο Lin Jarvis δήλωνε ότι οι συνομιλίες είχαν προχωρήσει και ήταν σε πολύ καλό στάδιο και τώρα ακούγεται ότι έχουν ολοκληρωθεί.

 

Η Petronas με την Sepang International Circuit θα είναι στη μεγάλη κατηγορία και η επικείμενη ανακοίνωση θα ξεκαθαρίσει τον τρόπο που θα μπουν.

 

Θα είναι στη θέση της Marc VDS, η οποία έχει μεν συμβόλαιο αλλά ο ιδιοκτήτης της, ο Michael Van der Straten έχει χάσει το ενδιαφέρον του στη μεγάλη κατηγορία;

 

Ή θα υπάρξει μια συνεργασία με την ομάδα του Aspar (Anger Nieto Team) στα πρότυπα της συνεργασίας του Gresini με την Aprilia;

 

Τα ερωτηματικά συνεχίζονται, καθώς θα περιμένουμε να μάθουμε αν η νέα ομάδα θα έχει δυο καθαρά εργοστασιακές μοτοσυκλέτες ή όχι.

 

Άλλωστε η Tech3 είχε πάντα υποδεέστερες μοτοσυκλέτες στο γκαράζ της, σε σχέση με τις εργοστασιακές Μ1 της Movistar Yamaha.

 

Πάντως η Petronas αποτελεί σαφώς ένα οικονομικό μέγεθος που οπωσδήποτε μπορεί να σηκώσει το «βάρος» της παραγγελίας δυο εργοστασιακών Μ1.

 

Τέλος, το δίδυμο της νέας ομάδας έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο ένας οδηγός θα είναι ο Dani Pedrosa, ένας πολύ έμπειρος Πρωταθλητής με γνώσεις που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην εξέλιξη της Μ1.

 

Πλάι του είναι και πάλι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι ο Franco Morbidelli, ένας νεαρός σε ηλικία αναβάτης με ελπιδοφόρο μέλλον.

Επόμενο άρθρο »

H “μάχη της δεκαετίας” στα Μέγαρα!

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Νομίζω ότι....

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα