• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Υψηλές οι προσδοκίες
Για τη Michelin στο Assen
Νέα 26/06/2018 - 11:06

Το Assen είναι μια ιδιαίτερη πίστα όχι μόνο σε ό,τι αφορά στη χάραξή της, αλλά και στα του καιρού που μπορεί ν’ αλλάξει «διαθέσεις» από τη μια στιγμή στην άλλη.

 

Ειδικά το τελευταίο θα δοκιμάσει αρκετά τα ελαστικά της Michelin, η οποία - πάντως - σε καμμία περίπτωση δεν υποτιμά το Assen.

 

Το μπροστινό ελαστικό θα υποφέρει αρκετά εκεί και η Γαλλική εταιρεία θα φέρει τις τρεις κλασικές επιλογές (μαλακό-μεσαίο-σκληρό) με συμμετρική κατασκευή.

 

Ίδιες επιλογές έχουμε και για τα πίσω ελαστικά, τα οποία όμως είναι ασύμμετρα μιας κι έχουν πιο ενισχυμένη τη δεξιά πλευρά τους.

 

Σε περίπτωση βροχής, η Michelin θα διαθέσει στους αναβάτες τα μαλακά και μεσαία βρόχινα ελαστικά που θα είναι συμμετρικά μπροστά και ασύμμετρα πίσω.

 

Ο Piero Taramasso της Michelin εξηγεί τις ιδιαιτερότητες της πίστας:

 

«Το Assen είναι μια από τις πιο αγαπημένες πίστες των οδηγών και αυτό ακριβώς είναι που κάνει το έργο μας ακόμα πιο δύσκολο».

 

«Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες όλων είναι υψηλές, καθώς θέλουν να τα πάνε καλά εκεί, σε μια πίστα με τόσο μεγάλη ιστορία».

 

«Είναι τεχνική πίστα και οι οδηγοί απαιτούν καλή πρόσφυση στον πίσω τροχό για να διαχειριστούν τις γρήγορες στροφές».

 

«Από την άλλη όμως θέλουν και άμεση απόκριση από το πίσω ασύμμετρο ελαστικό για τις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης σ’ αυτή την τόσο μικρή πίστα».

 

«Πάντα υπάρχει η ανησυχία για τον καιρό και τις θερμοκρασίες στο Assen και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να καλύψουμε όλο το πιθανό φάσμα».

 

«Πρέπει να δώσουμε στον καθένα ελαστικά που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στον Αγώνα, ανεξαρτήτως καιρού και θεωρούμε ότι έχουμε ολοκληρωμένες λύσεις».

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Τέρμα γκάζι!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Στο μυθικό Assen!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα