• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Στο μυθικό Assen!
Στην Ολλανδία ο 8ος Γύρος της σεζόν
Νέα 26/06/2018 - 10:12

Στην πιο παλιά πίστα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο θρυλικό Assen συνεχίζεται το MotoGP αυτό το Σ/Κ.

 

Είναι η μόνη πίστα που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα από το 1949 (!) με τη γραμμή τερματισμού της να παραμένει αναλλοίωτη από τότε!

 

Φέτος θα είναι η 70η χρονιά που θα γίνουν Αγώνες μοτοσυκλέτας στο μυθικό Assen κι ελπίζουμε ότι οι αναβάτες των τριών κατηγοριών θα μας αποζημιώσουν με πλούσιο θέαμα.

 

Στη μεγάλη κατηγορία το όνομα που κυριαρχεί τώρα τελευταία είναι αυτό του Jorge Lorenzo, με τον Ισπανό να έχει κερδίσει τους δυο προηγούμενους Αγώνες.

 

Αν καταφέρει και κερδίσει στην Ολλανδία, θα γίνει μόλις ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία της Ducati που θα παίρνει τρεις συνεχόμενες νίκες με την Desmosedici, μετά τον Casey Stoner.

 

Πάντως η Ολλανδία δυσκολεύει τον Lorenzo, ο οποίος έχει καταφέρει να πάρει μόνο μια νίκη στη μεγάλη κατηγορία, το 2010.

 

Ήταν εκεί που έσπασε την κλείδα του το 2013, όταν και ταξίδεψε στην Ισπανία, χειρουργήθηκε και επέστρεψε για ν’ αγωνιστεί και να πάρει μια φοβερή 5η θέση!!

 

Φυσικά ο ομόσταυλός του, ο Andrea Dovizioso, θα προσπαθήσει να αλλάξει υπέρ του την κατάσταση στο γκαράζ των κόκκινων.

 

Το Assen δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό ούτε για τον Dovi, ο οποίος όμως θα είναι δυνατός σε περίπτωση βροχής, σε μια περιοχή που κανείς δεν μπορεί να μαντέψει με βεβαιότητα τις διαθέσεις του καιρού.

 

Ιδιαίτερα ικανός σε συνθήκες βροχής είναι και ο Valentino Rossi, ο «Άρχοντας» του Assen καθώς εκεί έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη σε 10 περιπτώσεις.

 

Εκεί, στην Ολλανδία, ήταν και η τελευταία νίκη του Vale (2017), όπως και η τελευταία νίκη της Yamaha που από τότε μετρά 18 Αγώνες χωρίς νίκη.

 

Με τρία συνεχόμενα βάθρα στο ενεργητικό του Rossi, είναι ο Maverick Vinales αυτός που βρίσκεται σε δυσκολότερη θέση στο γκαράζ των μπλε.

 

Ο Ισπανός θα προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματά του σε μια δύσκολη γι’ αυτόν πίστα. Το ίδιο ισχύει και για τον Dani Pedrosa που θέλει ν’ αφήσει πίσω του τη δύσκολη περίοδο που περνά.

 

Ο Marquez απολαμβάνει μια σημαντική διαφορά στο βαθμολογικό πίνακα, κάτι που θα του επιτρέψει να διαχειριστεί την κατάσταση όσο γίνεται καλύτερα.

 

Κανείς δεν μπορεί να πει αν θα κυνηγήσει τη νίκη, τους περισσότερους βαθμούς ή την ασφάλεια μιας θέσης στο βάθρο, όπως έκανε το ’16 πίσω από τον Jack Miller.

 

Τότε ήταν η χρονιά του Αυστραλού που έπαιρνε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία και σίγουρα θα επιθυμούσε όσο τίποτα να επαναληφθεί η ιστορία.

 

Όμως οι μάχες που θα χρειαστεί να δώσει με τους άλλους δορυφορικούς θα είναι σκληρές, καθώς εκεί έχουν καλή παράδοση οι Danilo Petrucci και Cal Crutchlow.

 

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να βγάλει εκτός τον Johann Zarco, αν και αυτός θα πρέπει να βρει και πάλι το δρόμο του για να επιστρέψει στις (πολύ πιο) δυνατές εμφανίσεις.

 

Τέλος, υπάρχει και το ενδιαφέρον στη μάχη των νεοφερμένων με τον Franco Morbidelli να είναι μόλις δυο βαθμούς μπροστά από τον Syahrin, ενώ ο Nakagami είναι άλλους εφτά βαθμούς πιο πίσω.

Επόμενο άρθρο »

Υψηλές οι προσδοκίες

« Προηγούμενο άρθρο

Η μεγαλύτερη ικανοποίηση του Dall’Igna;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα