• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP 2019
Επιστροφή στις 22 συμμετοχές;
Νέα 22/06/2018 - 12:35

Υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν αποκλείεται τη νέα σεζόν να έχουμε 22 οδηγούς στη μεγάλη κατηγορία, αντί για 24.

 

Το μέλλον της ομάδας του Marc Van der Straten δεν είναι καθόλου σίγουρο στην κατηγορία, παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020.

 

Το σύνολο των οδηγών στο Πρωτάθλημα της νέας σεζόν θα εξαρτηθεί και από το αν θα καταφέρει η Petronas-SIC να στήσει ομάδα από τη νέα σεζόν.

 

Θα χρειαστεί να τα βρει με την ομάδα του Aspar, ή ενδεχομένως να εξαγοράσει τις θέσεις της Marc VDS κι ακόμα τίποτα δεν είναι βέβαιο.

 

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι η Yamaha έχει ξεκαθαρίσει ότι για να έχει δυο δορυφορικές μοτοσυκλέτες έτοιμες για το ’19, θα πρέπει να γίνει η παραγγελία τους μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

 

Ο Lin Jarvis έχει σημειώσει ότι οι συνομιλίες για τη νέα ομάδα με μεγάλο χορηγό την Petronas είναι σε καλό σημείο, ωστόσο τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν και στενεύουν.

 

Στην περίπτωση που η νέα ομάδα μπει στο Πρωτάθλημα με τον Aspar, τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε 22 οδηγούς για το 2019.

 

Ο Marc Van der Straten, μετά τα όσα έγιναν με τον Bartholemy, έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τη μεγάλη κατηγορία και θα ρίξει το βάρος στην Moto2 όπου και πρωταγωνιστεί.

 

Αν όντως φύγει και η Petronas-SIC δεν τα βρει με τον Aspar, θα χρειαστεί να επενδύσει περισσότερα χρήματα για να εξαγοράσει τις θέσεις της Marc VDS.

 

Σ’ αυτή την περίπτωση θα έχουμε 24 οδηγούς και τον Aspar να συνεχίζει τη συνεργασία του με την Ducati.

 

Πάντως σε περίπτωση που το 2019 έχουμε όντως 22 οδηγούς, τότε ανοίγει ο δρόμος για την ομάδα του Valentino Rossi που αναμένεται ν’ ανέβει στη μεγάλη κατηγορία.

 

Το πότε ακριβώς δεν έχει γίνει γνωστό, αν και πιο πιθανό είναι να γίνει αυτό αφότου αποσυρθεί ο Ιταλός θρύλος από τους Αγώνες.

Επόμενο άρθρο »

Redding: Σκέφτεται τα SBK

« Προηγούμενο άρθρο

Επιστρέφει στο προσκήνιο ο Folger

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα