• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Montmelo: Η συνέντευξη τύπου
Οι τοποθετήσεις των πρωταγωνιστών
Νέα 14/06/2018 - 22:55

Όπως είθισται, πρώτος το λόγο παίρνει ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και για την ώρα αυτός είναι ο Marc Marquez:

 

«Το Mugello ήταν ένα διαφορετικό Σ/Κ για εμάς. Είχαμε πολλά προβλήματα με το μπροστινό ελαστικό και δεν κατάφερα να το διαχειριστώ σωστά στον Αγώνα».

 

«Εδώ, στο τεστ ένοιωθα καλά και είχα αυτοπεποίθηση. Ξέρω ότι αυτή δεν είναι η καλύτερη πίστα για μένα, αλλά έχω βρεθεί στο βάθρο στο παρελθόν».

Δεν θα μπορούσαν να μην τον ρωτήσουν για τον νέο του ομόσταυλο από το 2019 κι έπειτα, τον Jorge Lorenzo:

 

«Θα είναι μεγάλη αλλαγή για την Honda: νέος οδηγός, νέο στυλ. Έμαθα πολλά από τον Dani αλλά και ο Jorge είναι δυνατός και θα προσπαθήσουμε να μάθουμε κι από αυτόν».

 

«Θα είναι δύσκολος αντίπαλος, σίγουρα  και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα είναι με το στυλ του που είναι τελείως διαφορετικό από το δικό μου».

 

«Απ’ έξω βλέπεις κάποια πράγματα, αλλά όταν έχεις την τηλεμετρία στα χέρια σου είναι πιο εύκολο. Θα είναι δύσκολος αντίπαλος, όπως ο Dani ή ο Cal κι αυτό είναι καλό για την Honda».

 

Δεύτερος στη βαθμολογία είναι ο Valentino Rossi κι ήταν η σειρά του να μιλήσει:

«Λατρεύω αυτή την πίστα, αλλά τα τελευταία χρόνια τ’ αποτελέσματά μας εδώ είναι πολύ διαφορετικά. Το 2016 νικήσαμε και πέρυσι ήταν ένας από τους πιο δύσκολους Αγώνες μας».

 

«Όμως η πίστα έχει αλλάξει με τη νέα χάραξη και τη νέα άσφαλτο και χωρίς σαμαράκια κι αυτό μπορεί να μας βοηθήσει. Θα είναι σημαντικό να καταλάβουμε το επίπεδό μας».

 

Μετά μίλησε και αυτός για τη μετακίνηση του Lorenzo στην Honda.

 

«Έμεινα έκπληκτος γιατί δεν ακούστηκε κάτι... δεν ξέρω τι θα γίνει, πάντως σίγουρα δεν το περίμενα!

 

Ποιό είναι το μυστικό όταν θέλεις να κρατήσει κάτι.... μυστικό στο paddock; «Απλά μην το πεις σε κανέναν», απάντησε γελώντας ο Lorenzo.

«Πρώτος μου στόχος ήταν να παραμείνω στην Ducati, μέχρι το Le Mans που κατάλαβα ότι ήθελαν να με αλλάξουν», σχολίασε ο Jorge.

 

«Μετά άρχισα να σχεδιάζω το μέλλον μου. Ξέρω ότι μπορώ να είμαι γρήγορος με διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Έχω κερδίσει με Derbi, Honda, Aprilia, Yamaha και Ducati».

 

«Δουλεύω σκληρά, πολύ σκληρά και ξέρω τι θέλω. Σίγουρα θα είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά αυτό είναι για το μέλλον και είμαι άνθρωπος του τώρα κι έχω πολλά να κάνω με την Ducati».

 

Και τώρα σκέφτεται μόνο το Montmelo: «Είμαστε σε πολύ καλή περίοδο με την Ducati. Είναι καλό σύνολο και προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωθούμε».

Μπορεί στην Ducati να σκέφτονται τη νίκη; Σίγουρα αυτό θα έχει περάσει από το μυαλό του Dovizioso, ο οποίος είχε κερδίσει τον περσινό Αγώνα στην Καταλονία.

 

«Σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες πίστες για εμάς στο Πρωτάθλημα. Πέρυσι κερδίσαμε, αλλά φέτος είναι διαφορετική ιστορία με τη νέα άσφαλτο και χωρίς τα σαμαράκια».

 

«Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σωστά, όπως το κάνουμε μέχρι τώρα».

 

Νέος του ομόσταυλος από το 2019 ο Danilo Petrucci και ο Dovi είπε: «Είμαι χαρούμενος γιατί τον ξέρω, έχουμε καλή σχέση και γνωρίζει τη μοτοσυκλέτα».


«Αυτό είναι καλό γιατί μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να τη βελτιώσουμε. Του χρόνου θα έχουμε μεγάλες αλλαγές κι αυτό νομίζω είναι καλό για το Πρωτάθλημα».

Στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο Petrux, ο οποίος σχολίασε:

 

«Το Mugello ήταν δύσκολος Αγώνας... δουλέψαμε σκληρά, αλλά στις κατατακτήριες κάναμε λάθος και στον Αγώνα ήρθε η επαφή με τον Marc».

 

«Έδωσα όμως τον καλύτερό μου εαυτό και γι’ αυτό είμαι χαρούμενος», τόνισε ο μελλοντικός εργοστασιακός οδηγός της Ducati.

 

«Πάντα ήθελα να γίνω εργοστασιακός, ακόμα κι αν ήμουν τελευταίος στο grid! Ο δρόμος προς τη δόξα είναι μακρύς».

 

«Τα χρόνια που πέρασα με την Ioda με δίδαξαν να μην τα παρατάω ποτέ και μετά, στην Pramac, είδα ότι μπορούσα να οδηγήσω μοτοσυκλέτα. Είναι μια καλή αρχή για να προσπαθήσω να κερδίσω τον πρώτο μου Αγώνα».

Το μικρόφωνο μετά πήγε στον Cal Crutchlow: «Το Mugello ήταν δύσκολος Αγώνας για εμάς και απλά κυνήγησα τους βαθμούς. Όμως νομίζω ότι το Mugello ήταν ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση για εδώ».

 

Μίλησε και για τον Jorge Lorenzo: «Η Honda πήρε έναν μεγάλο Πρωταθλητή, αλλά είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα προσαρμοστεί στην Honda».

 

Κάποια συμβουλή για τον Jorge; «Όχι... είναι Πρωταθλητής. Θα το βρει μόνος του».

 

Τέλος, το λόγο πήρε ο Joan Mir ο οποίος τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Suzuki στο Πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας.

 

«Είναι σαν όνειρο για μένα. Αν μου το έλεγε κάποιος πριν τρία χρόνια ότι το ’19 θα είμαι στη μεγάλη κατηγορία, θα τον έλεγα τρελό!»

 

«Είμαι χαρούμενος για την πρόοδό μας. Μεγαλώνουμε συνεχώς και ελπίζω έτσι να συνεχίσω στο υπόλοιπο της Moto2».

 

«Αυτή είναι η προτεραιότητά μου και μετά η MotoGP. Τώρα παίρνουμε βαθμούς και βάθρα, αλλά χρειαζόμαστε και τη νίκη».

Επόμενο άρθρο »

Montmelo Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Πολύ κακό για το τίποτα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα