• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Καλές επιδόσεις για τους οδηγούς της Yamaha στις Σέρρες
Νέα 01/06/2018 - 20:24

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Καλές επιδόσεις για τους οδηγούς της Yamaha στις Σέρρες

 

 

Ο 3ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας του 2018 έγινε στην πίστα των Σερρών και η παρουσία της Yamaha – Μοτοδυναμική ήταν σε υψηλό επίπεδο και στον αγωνιστικό τομέα αλλά και στην γενικότερη παρουσία των χαρακτηριστικών μπλε λογοτύπων της εταιρίας.

Πολλά βάθρα για τους οδηγούς που αγωνίζονται με μοτοσυκλέτες της Yamaha και η πρώτη θέση στη βαθμολογία της κορυφαίας κατηγορίας, είναι ο απολογισμός του Αγώνα.

Στην κατηγορία SBK (Superbikes) λοιπόν, ο Πρωταθλητής Λευτέρης Πίππος με την Yamaha R1 πήρε την 2η θέση και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των συναθλητών του, πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά 7 βαθμών από τον Φώτη Τσαλίκη. Ο Πίππος έπρεπε να ρυθμίσει την μοτοσυκλέτα του για τα νέα ελαστικά που φοράει από αυτόν τον αγώνα, αλλά η βροχή των δύο προηγούμενων ημερών δεν βοήθησε στο να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δοκιμών της ομάδας. Έτσι δεν κατάφερε να πιέσει τον Σάκη Συνιώρη που κέρδισε στις Σέρρες. 

SBK
SBK

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Μαρκεσίνης με τη δική του Yamaha R1. Μάχη μεταξύ των Μιχάλη Σπηλιώτη και Κώστα Ζαχαρόπουλο που οδηγούν δύο πανέμορφες R1 δόθηκε για την 7η θέση, με τελικό νικητή τον έμπειρο Σπηλιώτη. Ο νεοεμφανιζόμενος στη μεγάλη κατηγορία Κώστας Σταμπέλος με την Yamaha R1 είχε μια έξοδο στο ξεκίνημα του Αγώνα και περιορίστηκε στην 14η θέση.

 

Στην κατηγορία SSP (Supersport) ο Άλεξ Παπαγεωργίου με την Yamaha R6, ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου και διατήρησε την 2η θέση της βαθμολογίας. Ο Άγγελος Ζινευράκης επίσης με Yamaha R6, έδωσε μια σπουδαία μάχη με δύο ακόμη οδηγούς για την 5η θέση και τελικά τερμάτισε 6ος. Ο Στάθης Μπαρζώκας με τη δική του R6 πήρε την 9η θέση, μπροστά από τον Γιώργο Λιούντρη που έκανε καλό αγώνα, αλλά ένα μικρό λάθος τον έριξε στην 10η θέση. Ο Σπύρος Παπαγεωργίου τερμάτισε 11ος, ενώ ο πολύ γρήγορος Δημήτρης Παπαγγέλου εγκατέλειψε μετά από πτώση. 

SBK, Πιππος
SBK, Πιππος

 

Ο 14χρονος Νίκος Ελευθεριάδης που αγωνίστηκε στην κατηγορία SSP300 (Supersport 300) με την Yamaha R3 έχασε για λιγότερα από δύο δέκατα του δευτερολέπτου τη νίκη, αλλά παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της νέας κατηγορίας των Ελληνικών Αγώνων. Μάλιστα σημείωσε το ταχύτερο γύρο της κατηγορίας.

O Ελευθεριάδης συμμετείχε και στην κατηγορία ΝΕΟΙ Οδηγοί στην οποία ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου. Στην κατηγορία φυτώριο των αγώνων οι Γιώργος Γερακιανάκης και Γιάννης Κυριάκου ήταν άτυχοι, αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ύστερα από πτώσεις, ευτυχώς χωρίς κάποιο τραυματισμό.

SBK
SBK

Το επόμενο ραντεβού των οδηγών της Yamaha στο ΠΠΤ2018 για τον 4ο Αγώνα της χρονιάς θα γίνει στα Μέγαρα στις 24 Ιουνίου. 

 

SBK, Μαρκεσίνης
SBK, Μαρκεσίνης
SSP, Παπαγεωργίου
SSP, Παπαγεωργίου
SSP, Παπαγεωργίου
SSP, Παπαγεωργίου
SSP, Παπαγγέλου
SSP, Παπαγγέλου
SSP300, Ελευθεριάδης
SSP300, Ελευθεριάδης
Ελευθεριάδης, Κυριάκου, Γερακιανάκης
Ελευθεριάδης, Κυριάκου, Γερακιανάκης
Ελευθεριάδης, Γερακιανάκης, Κυριάκου
Ελευθεριάδης, Γερακιανάκης, Κυριάκου
Ελευθεριάδης
Ελευθεριάδης
Γερακιανάκης
Γερακιανάκης
Κυριάκου
Κυριάκου
Ελευθεριάδης
Ελευθεριάδης

Επόμενο άρθρο »

Ατυχία για την Team13 στις Σέρρες

« Προηγούμενο άρθρο

H ΒΕΑ-Kouzounas Racing στις Σέρρες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα