• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο εντός έδρας Αγώνας της Michelin
Στο κυνήγι νέων ρεκόρ ο κατασκευαστής
Νέα 15/05/2018 - 12:58

Το πιο σύντομο ταξίδι της τη φετινή σεζόν θα κάνει η Michelin, καθώς ο επόμενος Γύρος του MotoGP διεξάγεται στην Γαλλία, την έδρα της εταιρείας.

 

Το Le Mans έχει τεράστια παράδοση στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τους πρώτους Αγώνες (αυτοκινήτων) να γίνονται τη δεκαετία του 1920!

 

Η πίστα που φιλοξενεί τους Αγώνες MotoGP είναι η Bugatti που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1965. Μέρος της απαρτίζεται από τη διάσημη πίστα που γίνεται ο 24ωρος Αγώνας του Le Mans.

 

Πέρυσι η Michelin τα είχε πάει πολύ καλά στην πατρίδα της, με τον Vinales να πλησιάζει στα 19χιλ τον απόλυτο χρόνο πίστας στις κατατακτήριες.

 

Ο Ισπανός στη συνέχεια, κατέρριψε το ρεκόρ πίστας - πάνω από μισό δευτερόλεπτο - την Κυριακή στον Αγώνα.

 

Η Michelin θα φέρει τα μαλακά, μεσαία και σκληρά ελαστικά για τον φετινό Αγώνα, τα οποία μπροστά θα είναι συμμετρικά και πίσω ασύμμετρα, με πιο σκληρή τη δεξιά πλευρά.

 

Σε περίπτωση βροχής, η Michelin θα έχει διαθέσιμα τα μαλακά και μεσαία βρόχινα ελαστικά της, συμμετρικά μπροστά και ασύμμετρα πίσω.

 

«Μετά από τρεις Γύρους σε πίστες με καινούργια άσφαλτο, είναι ωραία που επιστρέφουμε σε μια πίστα που τη γνωρίζουμε καλά», σχολιάζει ο Taramasso.

 

«Το Le Mans ασφαλτοστρώθηκε πέρυσι κι έχουμε δεδομένα αλλά και μια πολύ επιτυχημένη παρουσία, όταν και σπάσαμε μερικά ρεκόρ».

 

«Προφανώς αυτό θέλουμε και φέτος και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να τα πάμε καλά μπροστά στους συμπατριώτες μας».

 

«Το Le Mans δεν είναι πολύ απαιτητική πίστα, θέλει όμως ένα ελαστικό με καλό κράτημα και σταθερότητα μπροστά για τα δυνατά φρένα αλλά και για τις εξόδους από τις αργές στροφές και γι’ αυτό έχουμε προετοιμαστεί».

Επόμενο άρθρο »

Vid: Τετ-α-τετ Marquez με... Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Bartholemy: Αβάσιμες οι κατηγορίες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα