• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Στο σπίτι του Zarco!
Στην Γαλλία ο επόμενος Γύρος
Νέα 15/05/2018 - 10:26

Στην πατρίδα του, στην Γαλλία, ο Johann Zarco θα προσπαθήσει να πάρει αυτό που του έχει ξεφύγει αρκετές φορές μέχρι τώρα: την 1η του νίκη στη μεγάλη κατηγορία.

 

H πίστα Bugatti στο Le Mans μας έχει χαρίσει στο παρελθόν εκρηκτικούς Αγώνες και σπουδαίες μάχες  και κάτι αντίστοιχο περιμένουμε και φέτος.

 

Ο Marquez έχει το προβάδισμα στη βαθμολογία, μετά την τριπλή πτώση των Dovi-Lorenzo-Pedrosa στην Jerez.

 

Δεύτερος στη βαθμολογία, 12β πίσω από τον Ισπανό, ο Johann Zarco που επιστρέφει στην πατρίδα του 12 μήνες αφότου εκεί πήρε το 1ο βάθρο της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία.

 

Το Le Mans ευνοεί την Yamaha κι αυτό φάνηκε πέρυσι, με την επική μάχη των Vinales-Rossi για τη νίκη, με τον Ιταλό να κάνει το λάθος στο τέλος και να πέφτει.

 

Μετά το δύσκολο ξεκίνημά τους στο Πρωτάθλημα, ίσως ο Γύρος του Le Mans αποδειχτεί μια καλή ευκαιρία για ψυχολογική ανάταση.

 

Ο Vinales πήρε τη νίκη πέρυσι, αλλά ο Valentino είχε δείξει πολύ δυνατός στο τέλος και φυσικά δεν θέλει να επαναλάβει το περσινό του λάθος.

 

Φυσικά θα περιμένουμε να δούμε την Honda και τον Marquez σε μια ακόμα πίστα που δεν είναι τόσο ευνοϊκή για την RC213V.

 

Αλλά και ο Dani Pedrosa - που έχει κερδίσει στη Γαλλία το 2013 - θα είναι δυνατότερος, έχοντας κι άλλο χρόνο ν’ αναρρώσει από τον τραυματισμό του στην Αργεντινή.

 

Το χαμένο έδαφος θα προσπαθήσουν να καλύψουν στην Ducati, με τους Dovi και Lorenzo να έχουν κάνει βήματα μπροστά μετά το τεστ στην Jerez.

 

Ειδικά ο Jorge νοιώθει πολύ καλύτερα με τα νέα εξαρτήματα που του έδωσε η Ducati και για δεύτερη συνεχόμενο Αγώνα θα είναι σε μια πίστα που του αρέσει.

 

Μάλιστα στο παρελθόν, έχει καταφέρει να πάρει στο Le Mans δυο νίκες με σημαντική διαφορά επί των αντιπάλων του: 17.7’’ το 2009 και 10.6’’ το 2015.

 

Στόχο το βάθρο με αρωγό τη δυνατή Honda έχει ο Cal Crutchlow, που αφήνει πίσω του το λάθος και την πτώση του στην Jerez.

 

Την ευκαιρία για μια δυνατή εμφάνιση δεν θα χάσει ο Jack Miller, καθώς το όνομά του ακόμα «παίζει» για τη θέση του Lorenzo στην εργοστασιακή ομάδα.

 

Ένα καλό αποτέλεσμα ψάχνει και ο Petrux, ενώ στην Suzuki ένα τέταρτο συνεχόμενο βάθρο δεν θα πρέπει να θεωρείται κάτι εντελώς ουτοπικό.

 

Στην KTM εργάζονται πυρετωδώς για να έχουν έτοιμη την RC-16 του 2019, την οποία οδήγησε ο Kallio στην Jerez και νίκησε τους εργοστασιακούς.

 

Πάντως τόσο για τον Pol Espargaro, όσο και - κυρίως - για τον Bradley Smith που το μέλλον του στη μεγάλη κατηγορία είναι αβέβαιο, στόχος είναι να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις.

Επόμενο άρθρο »

Bartholemy: Αβάσιμες οι κατηγορίες!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Ο Tuuli στην SIC

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα