• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Yamaha R1 κέρδισε στην Τρίπολη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα 30/04/2018 - 11:40

Ο 2ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας του 2018 εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Yamaha – Μοτοδυναμική, με δύο νίκες και πολλά βάθρα για τους οδηγούς που αγωνίζονται με μοτοσυκλέτες της Yamaha.

Στην κορυφαία κατηγορία SBK (Superbikes), ο Πρωταθλητής Λευτέρης Πίππος με την Yamaha R1 κέρδισε τον Αγώνα μετά από μια συγκλονιστική μάχη, κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στροφή, με τον Πρωταθλητή Σάκη Συνιώρη, η οποία άφησε ενθουσιασμένους τους καθηλωμένους για 28 γύρους θεατές. Ο Πίππος μάλιστα σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα με χρόνο 56.845 και ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τις αρετές της R1, έχοντας πάρει και την Pole Position στις Κατατακτήριες του Σαββάτου. 

Με την καρώ σημαία έφυγε από την Τρίπολη και ο 14χρονος Νίκος Ελευθεριάδης που αγωνίστηκε στην κατηγορία SSP300 (Supersport 300) με την Yamaha R3. O Ελευθεριάδης συμμετείχε και στην κατηγορία ΝΕΟΙ Οδηγοί στην οποία ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας την 3η θέση. 

ΝΕΟΙ
ΝΕΟΙ

Στην κατηγορία SSP (Supersport) ο Άλεξ Παπαγεωργίου με την Yamaha R6, ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ οι Ηλίας Χριστάκης και Κώστας Σταμπέλος με Yamaha R1 πήραν την 2η και 3η θέση, ενώ στην κατηγορία Racing οι Ανδρέας Λεφέβρ Βασίλης και Στάμου με Yamaha TZ250 επίσης πήραν την 2η και 3η θέση.

Συνολικά λοιπόν 8 βάθρα, με 2 νίκες είναι ο απολογισμός του Αγώνα της Τρίπολης, όσον αφορά τις διακρίσεις, για τους οδηγούς που αγωνίζονται με μοτοσυκλέτες της Yamaha.

Πέρα από αυτό όμως το σημαντικό είναι η συνεχής βελτίωση των ΝΕΩΝ οδηγών που συμμετέχουν στη σχετική κατηγορία με τις Yamaha R3. Ο Γιώργος Γερακιανάκης έδωσε μέχρι τον τελευταίο γύρο τη μάχη για το βάθρο και στην προσπάθειά του κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα στον τελευταίο γύρο! Σημαντική βελτίωση στους χρόνους του πέτυχε και ο Γιάννης Κυριάκου.

Απονομή SBK, Πίππος στο ψηλότερο σκαλί
Απονομή SBK, Πίππος στο ψηλότερο σκαλί

Στην SBK από την άλλη πλευρά οι πιο έμπειροι οδηγοί με Yamaha R1 σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις. Ο Γιώργος Μαρκεσίνης πήρε την 5η θέση, ο Μιχάλης Σπηλιώτης την 7η, ο Κώστας Φωτιάδης την 10η και Κώστας Ζαχαρόπουλος παρά την εγκατάλειψή του σημείωσε προσωπικό ρεκόρ ταχύτερου γύρου. 

Στην SSP ο Γιώργος Λιούντρης τερμάτισε 4ος, μπροστά από τον Δημήτρη Παπαγγέλου και οι δύο με Yamaha R6. 

Η προετοιμασία όλων συνεχίζεται ενόψει του 3ου Αγώνα της χρονιάς που θα γίνει στις Σέρρες στις 27 Μαΐου. 

SBK, Πίππος
SBK, Πίππος

 

SBK, Πίππος
SBK, Πίππος
SSP, Παπαγεωργίου
SSP, Παπαγεωργίου
SSP, Παπαγεωργίου
SSP, Παπαγεωργίου
SSP, Παπαγεωργίου
SSP, Παπαγεωργίου
ΝΕΟΙ, Γερακιανάκης
ΝΕΟΙ, Γερακιανάκης
ΝΕΟΙ, Κυριάκου
ΝΕΟΙ, Κυριάκου
ΟΠΕΝ Σταμπέλος (37)
ΟΠΕΝ Σταμπέλος (37)
Απονομή SSP300, Ελευθεριάδης
Απονομή SSP300, Ελευθεριάδης
SBK, Μαρκεσίνης
SBK, Μαρκεσίνης
SBK, Ζαχαρόπουλος
SBK, Ζαχαρόπουλος

Επόμενο άρθρο »

Pirro: Μας πήραν το πλεονέκτημα!

« Προηγούμενο άρθρο

Οι βαθμολογίες μετά τον 2ο Αγώνα του ΠΠΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα