• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Πιο αυστηρά μέτρα
Μαύρη σημαία για όποιον προκαλεί πτώση
Νέα 21/04/2018 - 15:20

Όπως κάθε Παρασκευή, η Επιτροπή Ασφαλείας συνεδρίασε χτες στην COTA για να συζητηθούν και τα γεγονότα της Αργεντινής (ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε).

 

Αρκετοί οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι που περίμεναν απ’ έξω για να καταγράψουν τις εξελίξεις.

 

Αυτός που μίλησε ήταν ο Alex Rins, αλλά το μόνο που είπε ήταν ότι η Διεύθυνση Αγώνα θα είναι πιο αυστηρή από εδώ και πέρα.

 

Δεν εξήγησε ακριβώς τι σημαίνει αυτό όμως. Όταν βγήκε ο Valentino Rossi, το μόνο που έκανε ήταν να αποφύγει τα μικρόφωνα με τη βοήθεια σωματοφυλάκων της πίστας.

 

Ο Danilo Petrucci είχε περισσότερη διάθεση να μιλήσει.

 

«Μιλήσαμε για αρκετά, αλλά όταν κάποιος πήγε να πει για την Αργεντινή μας είπαν ότι πρέπει να κοιτάμε το μέλλον και όχι το παρελθόν».

 

«Και μετά μας είπαν ότι η Διεύθυνση Αγώνων θα είναι πιο αυστηρή από εδώ και πέρα στις αποφάσεις της».

 

Για την ώρα δεν έχουμε παρά μόνο φήμες, οι οποίες - σύμφωνα με το «αδελφό» gpone.com - έχουν ως εξής:

 

Αν κάποιος, κατά τη διάρκεια του Αγώνα, ακουμπήσει αντίπαλό του και προκαλέσει την πτώση αυτού, αμέσως θα τιμωρείται με μαύρη σημαία. Αυτό σημαίνει αποκλεισμός από τον Αγώνα.

 

Δυστυχώς όμως, όπως απέδειξαν τα γεγονότα στην Αργεντινή, το πρόβλημα δεν είναι οι κανονισμοί, αλλά οι άνθρωποι που θα πρέπει να τους επιβάλλον.

 

Στην Termas de Rio Hondo ίσχυαν οι κανονισμοί, αλλά κάτω από την τεράστια πίεση των όσων συνέβησαν, οι υπεύθυνοι λύγισαν κι έκαναν λάθη.

 

Επιπλέον η παραπάνω φήμη περιπλέκει - μάλλον - περισσότερο τα πράγματα, καθώς οπωσδήποτε δεν γίνεται κάθε επαφή που οδηγεί σε πτώση να τιμωρείται.

 

Υπάρχουν και τα αγωνιστικά συμβάντα που θα πρέπει να ξεχωρίζονται από έμπειρους κριτές και Αγωνοδίκες, για να επιβάλλεται η αυστηρή ποινή της μαύρης σημαίας μόνο όπου χρειάζεται.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Assen: Αγώνας 1

« Προηγούμενο άρθρο

Μεγάλη αλλαγή στα ηλεκτρονικά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα