• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τέξας: Η ιστορία
Το 31ο Grand Prix στις H.Π.Α.
Νέα 19/04/2018 - 02:51

- Φέτος είναι η 6η συνεχόμενη χρονιά που το MotoGP πηγαίνει στην Circuit of the Americas.

 

- 30 Αγώνες έχουν γίνει στο παρελθόν στις Η.Π.Α. 15 στη Laguna Seca, 8 στην Indianapolis, 5 στο Τέξας και 2 στην Daytona.

 

- Εννέα φορές έχει αγωνιστεί στις Η.Π.Α. ο Marc Marquez και δεν έχει χάσει κανέναν Αγώνα. Κέρδισε 5 φορές στο Τέξας, 3 στην Indy και 1 στη Laguna Seca.

 

- Ο Marquez έχει πάρει και σχεδόν όλες τις pole positions σε Αγώνα που έχει συμμετάσχει στις Η.Π.Α. με μόνη εξαίρεση το 2013 στην Laguna Seca που ήταν 2ος πίσω από τον Stefan Bradl.

 

- Οι μόνοι από τους νυν αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας που έχουν κερδίσει στις Η.Π.Α. είναι οι Valentino Rossi, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo και Marc Marquez.

 

- Ο Rossi ήταν δεύτερος στον περσινό Αγώνα, ισοφαρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της Yamaha στο Austin μετά τη 2η θέση του Lorenzo το 2016 εκεί.

 

- Μόνο Ισπανοί ή Ιταλοί έχουν ανέβει στο βάθρο του Τέξας τα προηγούμενα πέντε χρόνια που έχει γίνει Αγώνας εκεί.  

 

- Οι τρεις του βάθρου της Moto2 στον περσινό Αγώνα του Τέξας, οι Morbido, Luthi και Nakagami, αγωνίζονται φέτος στη μεγάλη κατηγορία. Έτσι, ο μόνος οδηγός της Moto2 που έχει κερδίσει στο παρελθόν στην COTA, είναι ο Sam Lowes (2015).

 

- Οι νικητές των Αγώνων της Moto3 τα τελευταία τρία χρόνια, αγωνίζονται όλοι τους στην Moto2: ο Danny Kent (2015) και ο Romano Fenati που κέρδισε στην COTA το 2016 και το 2017. Οι άλλοι δυο οδηγοί που έχουν πάρει νίκη στην COTA (Moto3) είναι ο Alex Rins (2013) και ο Jack Miller (2014).

Επόμενο άρθρο »

Τέξας: Η συνέντευξη Τύπου

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati με ραντάρ από το 2020 !

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα