• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠΤ2018 ΝΕΟΙ: Πετάει ο “Πίκης”
Κι άλλοι Νέοι στο παιχνίδι
Νέα 07/04/2018 - 15:52

Φωτογραφία: ΑΡΕΧ photography, Γιώργος Νιαουνάκης, Στράτος Βαβούδης

 

Η κατηγορία ΝΕΩΝ Οδηγών είναι και μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό φυτώριο οδηγών που στο μέλλον είτε θα επανδρώσουν τις μεγαλύτερες κατηγορίες, είτε θα στραφούν σε διεθνείς αγώνες, όπως έκαναν οι Κορωνάκης και Παπαπαύλου τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Φέτος ένα νέο αστέρι ανατέλλει στο Ελληνικό στερέωμα με προοπτική να

κάνει κάτι καλό και παραπέρα... Ο Χρήστος Παπανκολάου που έγινε γνωστός ως “Πίκης” από τα MiniGP, έκανε πέρυσι εντυπωσιακό ξεκίνημα στην κατηγορία, κοντράροντας μάλιστα στις Σέρρες τον Παπαπαύλου που πέρυσι κέρδισε όλους τους αγώνες. Φέτος ο Πίκης άφησε την Yamaha R3 για τα μάτια της ολοκαίνουργιας Kawasaki ZX400 και αμέσως την έφερε στην κορυφή με νέο απόλυτο χρόνο της κατηγορίας στις Κατατακτήριες με 1:04.858 και στον Αγώνα κέρδισε άνετα με νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο 1:05.295. Ο μόνος προβληματισμός που έχουμε ως προς την επιλογή του να μην επιμείνει με την R3 είναι το γεγονός ότι το R3 Challenge προσφέρει την ευκαιρία στον πρώτο κάθε χώρας να συμμετάσχει στο διεθνή τελικό του “Cru Blu” και να πάρει το εισιτήριο για το παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300! - όπως έγινε πέρυσι με τον Παπαπαύλου! 

Για την 2η θέση η Yamaha R3 του Νίκου Ελευθεριάδη έμεινε χωρίς συναγωνισμό στα μισά του Αγώνα με την εγκατάλειψη του Γιώργου Μπαξίσογλου (ΚΤΜ RC390) και ο επίσης 14χρονος Ελευθεριάδης ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου και βάζει πλώρη για τον διεθνή τελικό του Cru Blu! 

Ο Κυριάκος Λιούτας με ΚΤΜ RC390 πήρε άνετα την 3η θέση, τη στιγμή που ο τραυματίας Θωμάς Σκούρτας έκανε ένα ηρωικό αγώνα με τον πόνο στο δάκτυλό του και αρκέστηκε στους βαθμούς της 5ης θέσης.

Παπανικολάου
Παπανικολάου

Ο Γιώργος Γεωργιανάκης με Yamaha R3 έκανε μια καλή εμφάνιση στην 4η θέση, ενώ νέος στους Νέους είναι και ο Ρόδιος Γιάννης Κυριάκου επίσης με R3 που τερμάτισε 6ος.

Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε στην κατηγορία είναι το πως δεν έχει τουλάχιστον τις διπλάσιες συμμετοχές τη στιγμή που το πακέτου ενοικίου της Yamaha R3 είναι εξαιρετικό, ενώ και η ΚΤΜ βοηθάει σημαντικά τους Νέους οδηγούς. 

 

Ο επόμενος 2ος Αγώνας του ΠΠΤ2018 θα γίνει στην Τρίπολη στις 29 Απριλίου.

 

Τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό αρχείο:

Ελευθεριάδης
Ελευθεριάδης
Γερακιανάκης (35), Σκούρτας
Γερακιανάκης (35), Σκούρτας
Μπαξίσογλου (19)
Μπαξίσογλου (19)
Λιούτας
Λιούτας
Κυριακού
Κυριακού
Ελευθεριάδης
Ελευθεριάδης
Ελευθεριάδης
Ελευθεριάδης
Παπανικολάου
Παπανικολάου

Επόμενο άρθρο »

Αργεντινή MotoGP: Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ2018 ΟΡΕΝ: Ελαχιστοποίηση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα