• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δυναμικά ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά
Νέα 02/04/2018 - 11:04

1ος Αγώνας ΠΠΤ2018 Μέγαρα 01/04

 

Φωτογραφία: ΑΡΕΧ photography, Γιώργος Νιαουνάκης, Στράτος Βαβούδης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΜΟΤΟΕ

 

Δυναμικά ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά

 

Ο δυνατός αέρας στην πίστα των Μεγάρων, δυσκόλεψε την οδήγηση των αγωνιστικών μοτοσυκλετών, όμως δεν αφαίρεσε τίποτε από τη μαχητικότητα των αναβατών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών που συμμετείχαν στον 1ο Αγώνα του 2018, που οργανώνει η Αθλητική ΜΟΤοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας.

 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με την κατηγορία των ΝΕΩΝ Οδηγών στην οποία ο 14χρονος Χρήστος Παπανικολάου εντυπωσίασε πάνω στην ολοκαίνουργια Kawasaki ZX400R και πήρε εύκολα τη νίκη με νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο 1:05.295. Πίσω του η Yamaha R3 του Νίκου Ελευθεριάδη έμεινε χωρίς συναγωνισμό στα μισά του Αγώνα με την εγκατάλειψη του Γιώργου Μπαξίσογλου (ΚΤΜ RC390) και ο επίσης 14χρονος Ελευθεριάδης ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου. Ο Κυριάκος Λιούτας με ΚΤΜ RC390 πήρε άνετα την 3η θέση.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ ο Νίκος Μουρτζής με Yamaha R1 που ξεκίνησε από την Pole Position πήρε μια άνετη νίκη, μετά την εγκατάλειψη στα μέσα του Αγώνα του Σπύρου Μούτογλη (Yamaha R1). Στο βάθρο μαζί του ο Μάρκος Αγγελακόπουλος με Honda CBR1000RR και ο Τάσος Τζικάκης Suzuki GSXR600.

Στην διπλή κατηγορία Racing/SSP300 o 14χρονoς Χρήστος Παπανικολάου με την Moto3 Honda NSF250 ήταν εκπληκτικός και πέρασε στην πρώτη θέση για να δώσει μια ωραία μάχη με τον Ανδρέα Λεφέβρ με την δίχρονη Yamaha TZ250 που τελικά ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με 3ο τον Γιώργο Κίτσο με την Honda RSW250. Στην Supersport 300 (SSP300) ο Νίκος Ελευθεριάδης με Yamaha R3 πήρε εύκολα την πρώτη νίκη της καριέρας του, μπροστά από τους Παναγιώτη Κόκκινο και Χρυσόστομο Χατζηγιακουμίδη που οδηγούσαν ΚΤΜ RC390.

Στην Supersport (SSP)ο Δημήτρης Καρακώστας με την Honda CBR600RR πέρασε στην πρώτη θέση μετά τα μισά του Αγώνα και σταδιακά δημιούργησε μια μικρή διαφορά που του έδωσε τη νίκη. Πίσω του έγινε σκληρή μάχη μεταξύ του Άλεξ Παπαγεωργίου με τη νέα Yamaha R6 και του Σταύρου Τριντή με την Honda CBR600RR, με νικητή της μονομαχίας τον Άλεξ που πέρασε στον προτελευταίο γύρο σε ένα οριακό φρενάρισμα.

Στην κορυφαία κατηγορία των Superbike (SBK) ο Σάκης Συνιώρης με την Aprilia RSV4 έδωσε δυνατή μάχη με τον Φώτη Τσαλίκη και την Honda CBR1000RR, μέχρι 10 γύρους πριν το τέλος, όταν σε ένα προσπέρασμα αργότερων οδηγών ο Συνιώρης έπεσε, παρασύροντας και τον Δημήτρη Βάμβα. Ο Τσαλίκης συνέχισε με τον καλό του ρυθμό που του έδωσε την 2η νίκη της καριέρας του στην Ταχύτητα. Ο Σωτήρης Μπεγνής στην πρώτη του εμφάνιση με Honda CBR1000RR πήρε την 2η θέση, μπροστά από τον Γιώργο Μαρκεσίνη και την Yamaha R1.

 

Ο επόμενος 2ος Αγώνας του ΠΠΤ2018 θα γίνει από την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. στην Τρίπολη στις 29 Απριλίου.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο λινκ:

http://www.ppt.gr/list.aspx?id=9

Επόμενο άρθρο »

Ο Rossi επαναλαμβάνει:

« Προηγούμενο άρθρο

To Misano θυμάται τον Hayden

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα