Στην πίστα Chang (έχει πάρει το όνομά της από μια τοπική μπύρα) της Ταϋλάνδης συνεχίζεται το Πρωτάθλημα των SBK-Motul.
Η συγκεκριμένη πίστα, σύμφωνα με στοιχεία που μας στέλνει η Brembo, είναι με διαφορά η πιο δύσκολη στα φρένα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Brembo της δίνει τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογία, με πέντε στα πέντε.
Οι μόνες άλλες πίστες του Πρωταθλήματος που παίρνουν τόσο υψηλή βαθμολογία, είναι αφενός η Imola και αφετέρου το Donington Park.
Από τις στροφές της, ξεχωρίζουμε την 3η και την 12η.
Η 3η έρχεται μετά από μια μεγάλη ευθεία περίπου στο ένα χιλιόμετρο και οι οδηγοί από τα 248χλμ/ώρα κατεβαίνουν στα μόλις 68.
Φρενάρουν για 4.9’’ και διανύουν απόσταση 194 μέτρων, ενώ η δύναμη που ασκείται στη μανέτα είναι 6 κιλά.
Στην τελευταία στροφή της πίστας, οι αναβάτες από τα 305χλμ/ώρα φτάνουν στα μόλις 76, φρενάροντας για 5.9’’ και 255 μέτρα, με 6 κιλά πίεσης στη μανέτα του φρένου!