• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar MotoGP: Grande Dovi!
Λύγισε την αντίσταση του Marquez, βάθρο για Rossi
Νέα 18/03/2018 - 19:50

 

Με τον Andrea Dovizioso να κάμπτει την αντίσταση του Marc Marquez στο τέλος του Αγώνα, ολοκληρώθηκε ο πρώτος Γύρος της σεζόν 2018.

 

Οι οδηγοί μπήκαν στην πίστα σε θερμοκρασίες παρόμοιες με τις περσινές στην άσφαλτο, στους 23 βαθμούς, ενώ όλοι επέλεξαν το μαλακό πίσω ελαστικό.

 

Διαφορές είχαμε στο μπροστά μόνο, με τον Marquez να είναι ο μόνος από την τριάδα μπροστά με σκληρό (όπως συνηθίζει) ενώ Dovi και Rossi είχαν το μεσαίο.

 

Ο Αγώνας όμως ξεκίνησε με έναν καταπληκτικό Johann Zarcο να παίρνει κεφάλι μετά το τέλος του πρώτου γύρου και να κάθεται στην πρώτη θέση για 16 γύρους!!

 

Μόλις πέντε γύρους πριν το τέλος άρχισε να χάνει πολύ σε ρυθμό, χάνοντας τη μια θέση μετά την άλλη.

 

Μπροστά είχαμε για μεγάλο διάστημα ένα μεγάλο γκρουπ οδηγών, το οποίο στους τελευταίους γύρους μειώθηκε σε μόνο τρεις: τον Dovi, τον Marquez και τον Rossi.

 

Ο Dovi δεν έκανε καλή εκκίνηση αλλά δεν έχασε τη ψυχραιμία του. Φύλαξε τα ελαστικά του όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει, ενώ παράλληλα κέρδιζε σταθερά θέσεις.

 

Πέντε γύρους πριν το τέλος ανέβηκε στην 1η θέση, έχοντας πάντα κοντά του τον Marc Marquez και τον Valentino Rossi.

 

Οι δυο τελευταίοι ήταν εκπληκτικοί σε ρυθμό, μένοντας κοντά στον αντίπαλό τους.

 

Όπως αναμενόταν στους τελευταίους γύρους πίεσαν όλοι στο όριο και πέρα από αυτό, όπως παραδέχτηκε ο Marquez.

 

Ο Dovi είχε την πρώτη θέση και στον τελευταίο γύρο περίμενε την επίθεση του Marquez. Αυτή ήρθε στην προτελευταία και τελευταία στροφή της πίστας, στον τελευταίο γύρο!

 

Ο Marc είδε λίγο χώρο, έκανε την κίνησή του και πέρασε μπροστά, μόνο και μόνο για να του πάρει την πρωτοπορία αμέσως ο Dovi, που τον περίμενε!

 

Έχοντας μάθει από πέρυσι την τακτική αυτή του αντιπάλου του, ο Dovi  κατάλαβε και αντέδρασε σωστά στην επίθεση του αντιπάλου του, ξεκινώντας με νίκη το ’18.

 

Από εκεί και πέρα, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Marquez είχε ρυθμό τόσο κοντά στον Dovi, σε μια πίστα που δεν του αρέσει και δεν ταιριάζει στην Honda.

 

Αλλά και ο Valentino Rossi - με όλα τα προβλήματα που έχει η Μ1 - κατάφερε να κάνει έναν υπέροχο Αγώνα, μένοντας κοντά στους δυο πρώτους.

 

Κυνήγησε με όλες του τις δυνάμεις κάτι καλύτερο και μόνο στο τέλος φάνηκε ότι του έλειπε πολύ λίγο σε ρυθμό για να μείνει πιο κοντά και να διεκδικήσει τη νίκη.

 

Ο Cal Crutchlow επιβεβαίωσε την πρόοδο της Honda στην πίστα του Qatar και πήρε την τέταρτη θέση στον Αγώνα, μπροστά από τον Danilo Petrucci.

 

Ο τελευταίος έκανε νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας (351.9χλμ/ώρα) αλλά παρά το ότι αρκετοί τον είχαν χρίσει ως φαβορί, δεν κατάφερε ν’ ανέβει ούτε στο βάθρο.

 

Ο Vinales έκανε πολύ άσχημη εκκίνηση από την 12η θέση, υποχώρησε ως την 14η και στη συνέχεια ανέβασε το ρυθμό του στο δεύτερο μισό του Αγώνα.

 

Ο ρυθμός του ήταν κοντά σε αυτόν των πρώτων, αλλά είχε φθείρει αρκετά τα λάστιχά του και το καλύτερο που μπορούσε ήταν η 6η θέση.

 

Πίσω του ο Dani Pedrosa, ο Johann Zarco που τερμάτισε 8ος και οι Andrea Iannone και Miller που έκλεισαν τη δεκάδα.

 

Δυο πτώσεις είχαμε στον Αγώνα, με τους Rins και Jorge Lorenzo να φεύγουν απογοητευμένοι από την πίστα.

 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι στους ταχύτερους γύρους του κάθε αναβάτη είχαμε εκπληκτικά μικρές διαφορές, με τους πρώτους 4 στα 91χιλ και τους 12 από τους 24 αναβάτες στο μισό δευτερόλεπτο!

 

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Δεν το περίμενα!

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα