• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Moto3: Αγώνας
23χιλ και νίκη για Martin, δράμα για Bastianini
Νέα 18/03/2018 - 18:06

23χιλ ήταν αρκετά για να χαρίσουν μια τεράστια νίκη στον Jorge Martin, για να ξεκινήσει τη χρονιά όπως την τελείωσε και πέρυσι, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

 

Οι τρεις διεκδικητές του φετινού Τίτλου της κατηγορίας, ο Martin, ο Canet και ο Bastianini ήταν όλοι τους πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους, που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν.

 

Ο ρυθμός των τριών μπροστά ήταν δυνατός και όλα έδειχναν ότι μεταξύ τους θα κρινόταν η νίκη, ωστόσο ήρθε ένα μικρό λάθος του Bastianini που στοίχισε στον Ιταλό.

 

Δώδεκα περίπου γύρους πριν το τέλος, ο Bastianini πάτησε για λίγο εκτός αγωνιστικής γραμμής και αμέσως του δίπλωσε το μπροστινό ρίχνοντάς τον κάτω.

 

Έτσι μπροστά έμειναν μόνο οι Martin και Canet. Ο δεύτερος ενώ ήταν πίσω, δεν ήθελε να περάσει μπροστά με το slipstream και αρκούνταν στη δεύτερη θέση.

 

Όταν αποφάσισε να κάνει την επίθεσή του, ο Αγώνας πήρε φωτιά! Στο τέλος οι δυο τους έδωσαν τρομερή μάχη, περνώντας με μεγάλη ταχύτητα τα τελευταία κομμάτια της πίστας.

 

Ο Martin βγήκε πρώτος από την 16 και είχε τόση διαφορά από τον Canet, ώστε να καταφέρει παρά το slipstream, να μείνει μπροστά από τον συμπατριώτη του!

 

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Martin (και η 2η της καριέρας του) μετά τον τελευταίο Αγώνα της σεζόν στην Valencia.

 

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα και για τον Aron Canet που είναι επίσης στα φαβορί για τον Τίτλο. Μαζί τους στην τρίτη θέση ήταν ο Lorenzo Dalla Porta.

 

Ο Ιταλός της Leopard Racing χάρισε το βάθρο στην ομάδα του - που έβλεπε τον Bastianini εκτός μάχης - που ήταν και το πρώτο της καριέρας του!

 

Ο Antonelli κυνήγησε το βάθρο και στο τέλος το έχασε για 45χιλ κι έτσι είχαμε τέσσερεις μοτοσυκλέτες της Honda στις 4 πρώτες θέσεις.

 

Η καλύτερη ΚΤΜ ήταν αυτή του Gabriel Rodrigo που ξεκίνησε από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, αλλά όπως και οι υπόλοιποι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους μπροστά.

 

Ο Rodrigo κράτησε πίσω του τον Di Giannantonio που επίσης κυνήγησε το βάθρο, καθώς ήταν στο μεγάλο γκρουπ των οδηγών που πάλεψαν για την 3η θέση.

 

Εξαιρετικός ο Kaito Toba πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα στην κατηγορία, μένοντας μπροστά από τον συμπατριώτη του, τον Ayumu Sasaki.

 

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Jakub Kornfeil και ο Andrea Migno, σ’ έναν Αγώνα που τερμάτισαν οι 19 από τους 26 οδηγούς που βρέθηκαν στην εκκίνηση.

Επόμενο άρθρο »

Qatar Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα