• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alma Pramac Racing, το παρασκήνιο
Ποια αίσθηση άφησε η παρουσίαση
Νέα 14/03/2018 - 01:47

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Η Manifattura Lamborghini στην Sant’Agata, λίγο έξω από την Μόντενα είναι ένας εκπληκτικός χώρος όπου κατασκευάζονται μερικά από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα του κόσμου, από μια ιστορική μάρκα της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που έχοντας περάσει στην ιδιοκτησία της Audi έχει βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα κατασκευής, χωρίς να χάσει από τον σπορ χαρακτήρα της. Όπως και η Ducati δηλαδή!

Το κοινό όραμα των δύο εταιριών τόνισε ο Stefano Domenicali (Chairman & CEO Automobili Lamborghini), τον οποίο γνωρίζουμε από τα χρόνια του στην Ferrari, αφού ήταν ο επικεφαλής της ομάδας στην F1.

O Claudio Domenicali o επικεφαλής της Ducati εμφανίστηκε για άλλη μια φορά επιμελώς ατημέλητος και με δερμάτινο μοτοσυκλετιστικό μπουφάν της εταιρίας, με συγκρατημένη αισιοδοξία για ένα καλό αγωνιστικό ξεκίνημα τις χρονιάς. Ο Domenicali δεν αναφέρθηκε σχεδόν καθόλου στον Lorenzo, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι της Ducati, έχρισαν ως φαβορί για τον Τίτλο τον Dovi και δείχνουν να περιμένουν την ευχάριστη έκπληξη από τον Petrucci.

S.Domenicali, P.Campinoti, C.Domenicali
S.Domenicali, P.Campinoti, C.Domenicali

Ο ίδιος ο Petrux μας είπε ότι δούλεψε πάρα πολύ τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο ώστε να χάσει κιλά, χωρίς να χάσει δύναμη και το ότι πήγε καλά στις δοκιμές ήταν μια καλή επιβράβευση. Αποκορύφωμα η προσομοίωση αγώνα στο Κατάρ, όπου ήταν πολύ δυνατός και αυτό του δίνει πραγματικές ελπίδες για κάτι πολύ καλό!

Όταν ένας φίλος Ιταλός του είπε ότι στην Ελλάδα μπήκε στο γήπεδο με όπλο ο πρόεδρο μεγάλης ομάδας, ο Danilo με την ιδιότητά του ως εν ενεργεία αστυνομικός, έκανε έναν τρομερό μορφασμό και ρώτησε τον υπογράφοντα αν όντως έγινε κάτι τέτοιο, χωρίς να επέμβει κάποιος Έλληνας συνάδελφός του...

Domenicali-Miler & Petrucci
Domenicali-Miler & Petrucci

Ο Jack Miler κοιμόταν πάνω σε ένα τραπέζι στα παρασκήνια, πριν το ξεκίνημα της εκδήλωσης, κουρασμένος από το ταξίδι από την Ισπανία όπου μένει. Ήταν πολύ χαρούμενος με την απόδοσή του στα χειμερινά τεστ, αλλά γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο Αγώνας είναι κάτι άλλο! Ο θερμός εναγκαλισμός με τον Πρόεδρο Domenicali που τον καλωσόρισε στην οικογένεια της Ducati, ήταν μια ωραία στιγμή της παρουσίασης.

Η παρουσία εκεί του συμπατριώτη του Mick Doohan ήταν κάτι ωραίο, με τον Θρύλο Αυστραλό να βρίσκεται εκεί κυρίως για να τιμήσει τον ιδιοκτήτη της Pramac Paolo Campinoti, o οποίος είναι χορηγός του γιού του Doohan που αγωνίζεται στην Formula 4 στην Αγγλία και την Ιταλία. O Doohan είπε χαρακτηριστικά ότι δεν τον πειράζει που ο γιός του δεν ασχολείται με την μοτοσυκλέτα και ότι θα προτιμούσε να παίζει ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, αφού και η F4 είναι ένα μηχανοκίνητο σπορ με πολλούς κινδύνους. Σε ιδιαίτερη συζήτηση ο Doohan μας είπε ότι θεωρεί την Ducati πολύ δυνατή, αλλά ότι και πάλι ο συνδυασμός Marquez-Honda είναι το μεγάλο φαβορί. Με δεδομένο όμως ότι ο Ισπανός πέφτει συχνά, θεωρεί ότι ο Rossi μπορεί να πάρει το 10ο τα τρία επόμενα χρόνια! Θαυμάζει τον Valentino για το ότι προπονείται και οδηγεί με τόση θέληση και θεωρεί ότι μπορεί ακόμη να κερδίζει!

Mick Doohan
Mick Doohan

Για τον Lorenzo ούτε ο Doohan έκανε κάποια αναφορά, γνωρίζοντας ότι δυσκολεύτηκε πολύ στο τεστ του Κατάρ. Για το ίδιο θέμα μας μίλησε αναλυτικά ο Francesco Guidotti, ο Team Manager της ομάδας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο Jorge δυσκολεύτηκε πολύ στο Κατάρ και τις τρεις ημέρες, παρά το ότι η πρόσφυση της πίστας βελτιώθηκε την τρίτη μέρα!

O CEO της Ducati σε ρόλο φωτογράφου!!!
O CEO της Ducati σε ρόλο φωτογράφου!!!

O Gigi Dal'Igna πέρα από την αισιοδοξία αλλά και την αγωνία του για την Κυριακή, μας εκμυστηρεύτηκε ότι ήθελε το Πάσχα (το Ιταλικό 1 Απριλίου) να έρθει στην Ελλάδα με την οικογένεια, αλλά τελικά δεν βρήκαν τα εισιτήρια που θα τον βόλευαν και δεν θα έλθει ούτε το καλοκαίρι, αφού φέτος γίνεται το Ducati Weekend! 

Τέλος να πούμε ότι έλαμπε ο Paolo Campinoti, ο άνθρωπος πίσω και μπροστά από τις επιτυχίες της Pramac, ένας πολύ πλούσιος Ιταλός που έχει αυτό το τρομερό πάθος με τουςStefano Domenicali, Gigi Dal

Stefano Domenicali, Gigi Dal'Igna
Αγώνες που τον ωθεί στο να ασχολείται τόσο έντονα με το MotoGP. Μια ωραία φυσιογνωμία που αποπνέει θετική αύρα στο paddock! 

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Θα ανταπεξέλθουμε

« Προηγούμενο άρθρο

Με τη νίκη κατά νου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα