• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Michelin σταματάει την εξέλιξη
Θα γίνεται με πιο αργά βήματα...
Νέα 07/03/2018 - 12:21

Ο νέος επικεφαλής της Γαλλικής εταιρίαςστο MotoGP, ο Piero Taramasso μίλησε για τα ελαστικά της Michelin φέτος και έκανε μερικές ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις, μετά το τεστ του Κατάρ.

“Στόχος φέτος είναι η σταθερότητα. Έτσι φτιάξαμε νέο σκελετό και προφίλ μπροστά και πίσω και αυτό δεν θα αλλάξει μέσα στη χρονιά. Κατά 80% οι γόμες είναι ίδιες οι περσινές και προστίθενται οι 2-3 που δοκιμάστηκαν τώρα. Συνολικά για όλες τις πίστες έχουμε 7 γόμες για το μπροστινό και 11-12 για το πίσω ελαστικό”, είπε αναφερόμενος στο θέμα που απασχόλησε τα δύο πρώτα χρόνια της επιστροφής της Michelin και ήταν οι συνεχείς αλλαγές που δεν άφηναν τις ομάδες και τους οδηγούς να ηρεμήσουν, καθώς σε κάθε πίστα έπρεπε να ρυθμίσουν διαφορετικά την μοτοσυκλέτα τους.

“Τώρα οι ομάδες θα γνωρίζουν τα λάστιχα πολύ καλά! Πάντα όταν τα λάστιχα κάνουν κάτι καλό κανείς δεν μιλάει. Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα όλοι μιλάνε και λένε πράγματα για τα λάστιχα.

Μας ζήτησαν σταθερότητα και αυτό κάνουμε!

Εμείς είμαστε εδώ για την εξέλιξη. Έχουμε τους 24 καλύτερους οδηγούς του κόσμου και ξέρουμε ότι έτσι μπορούμε να κάνουμε πολύ γρήγορα τεχνολογική εξέλιξη! Για αυτό ακριβώς επιστρέψαμε!”, είπε ο Taramasso, απογοητευμένος από το γεγονός ότι ουσιαστικά η εξέλιξη θα πηγαίνει με ρυθμό χελώνας...

“Έχουμε ως οδηγούς εξέλιξης τον Kalliο και τον Guintoli και αυτοί δοκιμάζουν τα νέα ελαστικά πριν τα δώσουμε στις ομάδες. Μετά τα δοκιμάζουν οι δοκιμαστές των ομάδων και αφού τα αξιολογήσουν πηγαίνουν στους επισήμους οδηγούς.

Φέτος άλλαξε ο κανονισμός: μπορούμε να δοκιμάσουμε στις επίσημες δοκιμές της IRTA νέο σκελετό, προφίλ και γόμες, αλλά για να χρησιμοποιηθούν το 2019!

Έτσι συνεχίζουμε την εξέλιξη, αλλά λίγο πιο σιγά!”, διευκρίνισε ο Ιταλός της Γαλλικής εταιρίας.

 

Επόμενο άρθρο »

Vid: Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο!

« Προηγούμενο άρθρο

«Όνειρο» να μείνει ο Zarco!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα